13 dingen die je absoluut niet moet doen op vrijdag de 13e als je bijgelovig bent

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Vrijdag de 13e wordt vaak beschouwd als een dag van pech en vreemde gebeurtenissen. Als je bijgelovig bent, is hier een lijst met 13 dingen die je niet moet doen op deze speciale dag. Volg deze tips om rampen te voorkomen en een rustige dag te hebben.

1. Niet naar de volle maan kijken

Daar volle maan wat op vrijdag de 13e gebeurt, kan het bedrog van bijgeloof versterken. Vermijd het observeren van de maan rond deze datum, omdat dit je angsten en verbeeldingskracht kan aanwakkeren. Je hebt een keer geluk, 14 oktober 2023 is nieuwe maan.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

2. De gesloten paraplu binnenin vergeten

Open een paraplu Er wordt aangenomen dat het binnenkomen van een gebouw ongeluk brengt. Dus als je jezelf echt wilt beschermen tegen eventuele tegenslagen, laat je paraplu dan goed gesloten als het niet nodig is om hem te gebruiken.

13 dingen die je absoluut niet moet doen op vrijdag de 13e als je bijgelovig bent
13 dingen die je absoluut niet moet doen op vrijdag de 13e als je bijgelovig bent

3. Pas op voor geeuwen zonder je hand voor je mond

Geeuwen zonder je mond te bedekken zou onbeleefd zijn, vooral als je in de buurt van andere mensen bent. Maar daarbovenop, Gapen op vrijdag de 13e zonder je hand voor je mond te houden, kan kwaadaardige geesten uitnodigen bij jou binnen te treden.

4. Beheers je angst

Vrijdag de 13e kan een dag zijn waarop angst neem de bovenkant. Dus, in plaats van toe te geven aan angst en bijgeloof, probeer je angsten onder controle te houden door jezelf te omringen met positieve gevoelens. Praat met vrienden, luister naar ontspannende muziek of probeer je ademhaling onder controle te houden.

5. Ga niet met uw voeten op een stoel zitten

Het wordt gezegd dat met je voeten op een stoel zitten kan ertoe leiden dat je nooit trouwt. Dus als je alleenstaand en bijgelovig bent, vermijd dan deze positie om jezelf de beste kans te geven op het vinden van liefde.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

6. Pas op voor het getal 13

Het getal 13 wordt vaak als ongelukkig beschouwd. Of het nu in een hotel zonder kamer 13 is, op loten of zelfs op straatnummers, dit nummer kun je het beste zoveel mogelijk vermijden.

In het restaurant

Als je in een restaurant met dertien mensen aan tafel zit, kunnen sommige bijgelovige mensen dit zien als een teken van naderend onheil. Probeer dus te voorkomen dat er 13 gasten aan tafel zitten of, als dit onmogelijk is, waarom zou u dan niet een mooie versiering ophangen om deze negatieve symboliek te doorbreken?

Op het werk

Als u voor deze noodlottige dag een belangrijke vergadering heeft gepland, kunt u de datum beter uitstellen om niet het risico te lopen op moeilijkheden of onaangename verrassingen op het werk te stuiten.

7. Geef de voorkeur aan trappen boven liften

Liften kunnen op vrijdag de 13e een bron van stress zijn, vooral als ze tussen twee verdiepingen vastzitten. Om dergelijk ongemak te voorkomen en uw zenuwen te kalmeren, neemt u op de afgesproken dag de trap.

De 13 geboden voor de bijgelovigen op vrijdag de 13e
De 13 geboden voor de bijgelovigen op vrijdag de 13e

8. Dek je tafel zorgvuldig

Als u voor deze vrijdag de 13e een maaltijd thuis plant, vergeet dan niet uw tafel zorgvuldig te dekken. Dit voorkomt ongelukken zoals een gevallen mes of gemorst glas, die kunnen worden geïnterpreteerd als tekenen van ongeluk.

Lees ook:  De kunst van gekookte eieren: 3 smakelijke recepten om uw maaltijden in een handomdraai te transformeren

9. Gooi geen zout over je linkerschouder

Zout zit boordevol positieve symbolen, maar het is belangrijk om het correct te gebruiken om te voorkomen dat het ongeluk brengt. Als je hem over je linkerschouder gooit, worden boze geesten afgeweerd, dus sla deze oefening op vrijdag de 13e niet over.

10. Wees voorzichtig met onwaarschijnlijke ontmoetingen

Een vrijdag de 13e kan een bron van onverwachte ontmoetingen zijn. Blijf waakzaam over de mensen die je ontmoet en de plaatsen waar je naartoe gaat, om geen negatieve gevoelens naar je toe te trekken.

11. Respecteer de meest voorkomende bijgeloof

Een zwarte kat tegenkomen, onder een ladder door lopen of een spiegel breken zijn allemaal voorbeelden van bijgeloof waar veel mensen in geloven. Op deze vrijdag de 13e is het belangrijker dan ooit om deze tekens te respecteren om geen ongeluk te veroorzaken.

12. Raak hout aan om betovering af te weren

De uitdrukking ‘hout aanraken’ komt voort uit het feit dat hout lange tijd werd beschouwd als een heilig en beschermend materiaal. Het gebaar bestaat uit het licht kloppen op hout om een ​​persoon of een situatie die we met onze gedachten oproepen te beschermen. Aarzel dus niet om deze oefening tijdens je vrijdag de 13e toe te passen.

13. Toon humor als er slechte voortekenen zijn

Tot slot: ook al bent u bijgelovig, onthoud dat het belangrijk is om de zaken in perspectief te plaatsen en in gedachten te houden dat de meeste negatieve gebeurtenissen die we in ons dagelijks leven kunnen tegenkomen, niet afhankelijk zijn van pech. Dus ondanks de slechte voortekenen, neem ze met humor en weet hoe je erom moet lachen in plaats van ze te dramatiseren.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 13 dingen die je absoluut niet moet doen op vrijdag de 13e als je bijgelovig bent