2 ingrediënten die iedereen in de keuken heeft staan ​​zijn genoeg om vliegen weg te jagen!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

We hebben allemaal wel eens te maken gehad met de vervelende aanwezigheid van vliegen in onze keuken. Deze insecten zijn niet alleen vervelend, maar dragen ook ziektekiemen en bacteriën met zich mee. Om onze culinaire ruimte schoon en vrij van dit vliegende ongedierte te houden, hoeven we alleen maar onze toevlucht te nemen tot twee ingrediënten die algemeen verkrijgbaar zijn in onze kasten. Ontdek wat deze twee wonderingrediënten zijn die u zullen helpen vliegen voorgoed uit uw keuken te weren.

Witte azijn: het natuurlijke afweermiddel tegen vliegen

Witte azijn is een veelzijdig product met vele toepassingen. Onder de deugden vinden we het vermogen om te dienen als een natuurlijk afweermiddel tegen vliegen. Aantrekkingsbronnen voor vliegen zijn over het algemeen afval, rottend voedsel of voedselresten op tafel of aanrecht. Door deze gebieden te ontsmetten met witte azijn, kunt u ongewenste geuren elimineren die vliegen aantrekken en een minder aantrekkelijke omgeving voor hen creëren.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Maak een vliegenspray met witte azijn

 • Zorg eerst voor een lege spuitfles met een inhoud van minimaal 500 ml.
 • Vul het vervolgens met de helft water, de helft witte azijn.
 • Sluit de fles en schud krachtig om de twee vloeistoffen te mengen.

U kunt deze zelfgemaakte vliegenwerende oplossing nu op uw keukenoppervlakken spuiten, vooral rond de eerder genoemde attractiegebieden. Zorg ervoor dat u azijngevoelige oppervlakken, zoals marmer of graniet, vermijdt. Herhaal dit proces regelmatig om een ​​vliegafstotende omgeving te behouden.

2 ingrediënten die iedereen in de keuken heeft staan ​​zijn genoeg om vliegen weg te jagen!
2 ingrediënten die iedereen in de keuken heeft staan ​​zijn genoeg om vliegen weg te jagen!

Essentiële oliën: een aangename geur die vliegen afstoot

Essentiële oliën zijn enorm populair vanwege hun brede toepassingsmogelijkheden, van aromatherapie tot huidverzorging. Ze kunnen ook worden gebruikt om vliegen uit onze keuken te houden. Door bepaalde etherische oliën in onze culinaire ruimte toe te passen, kunnen we niet alleen de kamer lekker laten ruiken, maar ook de omgeving afstotend maken voor deze vliegende insecten.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Selecteer de juiste essentiële oliën

Het is essentieel om de specifieke oliën te kennen die vliegen effectief afstoten. Hier zijn enkele voorbeelden :

 • Citroengras
 • Citroen-eucalyptus
 • Basilicum
 • Lavendel
 • Peper munt

Het gebruik van deze essentiële oliën kan op verschillende manieren om vliegen uit uw keuken te houden.

Methode 1: Verspreiding van essentiële oliën

De eenvoudigste manier om etherische oliën te gebruiken is door ze in de keuken te verspreiden met behulp van een speciaal ontworpen diffuser. Voeg eenvoudig enkele druppels van een of meer van de hierboven genoemde essentiële oliën toe aan uw diffuser en zet hem aan. De vrijkomende aroma’s zullen vliegen ervan weerhouden uw keuken binnen te dringen.

Methode 2: Essentiële oliën mengen met water

Als je geen diffuser hebt, kun je ook je eigen vliegenoplossing creëren:

 1. Voeg in een lege spuitfles ongeveer 10 tot 15 druppels van elk van de door jou gekozen essentiële oliën toe.
 2. Vul vervolgens de rest van de fles met water.
 3. Sluit de fles en schud deze goed om de ingrediënten te mengen.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Spuit deze oplossing op oppervlakken in uw keuken en rond vliegattractiegebieden. Herhaal dit proces regelmatig om maximale effectiviteit te garanderen.

Methode 3: Gebruik sponzen of stukjes stof

Ten slotte kunt u essentiële oliën aanbrengen op sponzen of stukjes stof die u op plaatsen plaatst die de invasie van vliegen bevorderen. Door deze steunen te drenken met een paar druppels etherische olie, creëer je een natuurlijke, geurige barrière die vliegende insecten zal ontmoedigen.

Door deze twee eenvoudige en gemakkelijk toegankelijke ingrediënten – witte azijn en essentiële oliën – te combineren, kunt u een echt vliegenschild voor uw keuken creëren. Aarzel dus niet langer en begin met het voorbereiden van uw huisoplossingen om een ​​einde te maken aan ongewenste indringers!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 2 ingrediënten die iedereen in de keuken heeft staan ​​zijn genoeg om vliegen weg te jagen!