4 natuurlijke grootmoeders tips om van spinnen af ​​te komen zonder ze te doden

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Met de seizoenswisseling is het je misschien opgevallen dat er overal in je huis spinnen voorkomen. Hoewel ze gunstig zijn voor het ecosysteem en helpen de populaties van plaaginsecten onder controle te houden, is het begrijpelijk als je ze niet in huis wilt hebben. Hier zijn vier natuurlijke en niet-schadelijke tips om deze kleine ongewenste bezoekers weg te jagen.

1. Kaneel, een afstotend kruid

Oma’s eerste tip om spinnen weg te houden is het gebruik van kaneel. Het is geen geheim dat dit kruid voor ons aangenaam ruikt, maar wist je dat spinnen er niet van houden? Ze zijn namelijk erg gevoelig voor sterke geuren.

Strooi kaneel op de te beschermen plekken

Een eenvoudige oplossing is om kaneel te strooien op plekken waar je de aanwezigheid van spinnen hebt opgemerkt of waar ze de neiging hebben hun web te weven. Aarzel niet om er ook enkele in de buurt van deuren en ramen te plaatsen om te voorkomen dat ze uw huis binnendringen. Vergeet echter niet om de handeling regelmatig te herhalen, omdat de geur van kaneel na verloop van tijd vervaagt.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Gebruik een spray op basis van kaneel

Als u de voorkeur geeft aan een gemakkelijkere methode, je kunt een afstotende spray op kaneelbasis maken. Meng hiervoor een paar druppels etherische olie van kaneel met water en spuit de oplossing op de aangetaste plekken. Het mengsel parfumeert bovendien je interieur met een zoete kruidige geur.

4 natuurlijke grootmoeders tips om van spinnen af ​​te komen zonder ze te doden
4 natuurlijke grootmoeders tips om van spinnen af ​​te komen zonder ze te doden

2. Citrusschillen, een natuurlijke anti-spin

Oma’s tweede tip om spinnen te bestrijden is het gebruik van citrusschillen. Onverwachte bondgenoten: sinaasappel- of citroenschillen kunnen tegen deze kleine wezens worden gebruikt, omdat ze rijk zijn aan essentiële oliën met natuurlijke insecticide eigenschappen.

Wrijf toegankelijke plekken in met citrusschillen

Bewaar na het eten van een sinaasappel of citroen de schillen en wrijf ze tegen oppervlakken waar je spinnen hebt gespot. Pas echter op dat u uw meubels niet beschadigt door het zure sap van citrusvruchten! Vergeet ook niet de schillen regelmatig te vervangen, zodat ze hun effectiviteit behouden.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Maak een zelfgemaakte spray met schillen van citrusvruchten

Om deze methode te vereenvoudigen, is het mogelijk om een ​​zelfgemaakte insectenwerende spray met schillen van citrusvruchten te bereiden. Om dit te doen, kookt u de sinaasappel- of citroenschillen een paar minuten in een liter water, laat u het mengsel afkoelen en filtert u het. Breng de oplossing over naar een spuitfles en spuit op besmette plekken om spinnen lange tijd weg te houden.

3. Essentiële olie van kokosolie en pepermunt

De combinatie van kokosolie en etherische olie van pepermunt is een andere effectieve tip om spinnen af ​​te weren. In feite hebben deze twee ingrediënten afstotende en insectenwerende eigenschappen die heel goed werken tegen spinachtigen.

Meng de twee oliën

Om dit brouwsel te maken, meng je ongeveer een eetlepel kokosolie met 20 druppels essentiële pepermuntolie. U krijgt zo een pasta die u rechtstreeks op vensterbanken of andere doorgangspunten kunt aanbrengen waar spinnen kunnen verblijven.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Maak geurige wattenschijfjes

Een alternatief is om wattenbolletjes te drenken met dit mengsel van oliën en ze op strategische plaatsen te plaatsen waar de kans groot is dat spinnen verblijven. Deze geurige katoenen stoffen schrikken spinachtigen af ​​en verspreiden een aangename geur in uw huis.

4. Potpourri tegen spinnen

Tot slot: onze laatste tip om spinnen weg te houden zonder ze te doden is het maken van een afstotende potpourri. Door bepaalde planten en kruiden met sterke geuren te mengen, creëer je een onaangename geurbarrière voor deze kleine insecten.

Het kiezen van de juiste planten

Om deze natuurlijke potpourri te maken, kies voor planten zoals lavendel, rozemarijn, munt of eucalyptus. Deze planten verspreiden een geur die op natuurlijke wijze spinnen afstoot.

Maak de potpourri

Snijd de planten in kleine stukjes en voeg wat kruiden toe zoals kaneel, kruidnagel of steranijs. Schik alles in een open container en plaats deze op plaatsen waar u wilt voorkomen dat spinnen zich vestigen. Vergeet niet om uw potpourri regelmatig te vernieuwen en te schudden, zodat deze zijn effectiviteit behoudt.

Met deze vier oma’s tips zou je spinnen op afstand moeten kunnen houden zonder ze schade toe te brengen. En als u ondanks alles een aanzienlijke besmetting opmerkt, is het raadzaam een ​​professional in te schakelen om het probleem op een milieuvriendelijke manier op te lossen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 4 natuurlijke grootmoeders tips om van spinnen af ​​te komen zonder ze te doden