5 belangrijke tekenen dat uw huis besmet is met bedwantsen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Bedwantsen zijn kleine parasitaire insecten die zich voeden met het bloed van warmbloedige dieren, waaronder mensen. Ze kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken en de levenskwaliteit van degenen die ermee leven schaden. Dus hoe weet u of uw huis besmet is met deze schadelijke insecten? hier zijn de vijf belangrijke tekenen die duiden op een mogelijke bedwantsbesmetting.

Jeukende en blaarachtige huid

Het eerste teken van een bedwantsbesmetting is vaak de aanwezigheid van bedwantsen jeuk op het lichaam. Deze jeuk wordt meestal veroorzaakt door bedwantsbeten en kan extreem jeuken. Bovendien kunnen deze beten ook leiden tot rode blaren, vergelijkbaar met die veroorzaakt door muggenbeten. Het is echter belangrijk op te merken dat sommige mensen niet reageren op bedwantsbeten en daarom geen jeuk of blaarvorming ervaren.

Locatie van beten

In tegenstelling tot muggen hebben bedwantsen de neiging hun slachtoffers op duidelijk afgebakende gebieden te bijten. Tot de meest gestoken delen van het lichaam behoren: armDE benen en de rug. Het is ook gebruikelijk om hapjes online of in kleine groepen te vinden. Als u deze vorm van jeuk op uw lichaam waarneemt, is de kans groot dat u met bedwantsen te maken heeft.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays
5 belangrijke tekenen dat uw huis besmet is met bedwantsen
5 belangrijke tekenen dat uw huis besmet is met bedwantsen

Zwarte vlekken op lakens en matrassen

Bedwantsen laten vaak achter zwarte vlekken op oppervlakken waar ze zich voeden en voortplanten. Deze vlekken bestaan ​​uit hun ontlasting en zijn meestal zwart of donkerbruin van kleur. De meest voorkomende plekken waar je deze vlekken kunt vinden zijn onder meer lakens, matrassen en meer in het algemeen alle andere meubels waarin insecten zich overdag verstoppen.

Andere zichtbare sporen

Door uw beddengoed en de omliggende gebieden zorgvuldig te inspecteren, kunt u dit ook tegenkomen vervelt van bedwantsen en mogelijk van de insecten zelf. Deze zijn meestal tussen de 4 en 5 millimeter groot en hebben een afgeplatte ovale vorm. Bovendien is het niet ongebruikelijk om te ontdekken rode of bruinachtige vlekken die overeenkomen met het bloed dat de bedwantsen na hun maaltijd verteren.

Lees ook:  De kunst van gekookte eieren: 3 smakelijke recepten om uw maaltijden in een handomdraai te transformeren

Een onaangename geur in de kamer

Bedwantsen stoten uit feromonen om met elkaar te communiceren. Deze feromonen hebben een karakteristieke geur die door sommige mensen wordt omschreven als vergelijkbaar met die van feromonen gietvorm ofbittere amandelen. Als u deze specifieke geur in uw slaapkamer ruikt, kan dit een teken zijn dat er bedwantsen aanwezig zijn.

Sporen van beten op huisdieren

Bedwantsen voeden zich niet alleen met menselijk bloed; ze kunnen ook aanvallen huisdieren, vooral honden en katten. Het is daarom belangrijk om uw huisdieren regelmatig te controleren op eventuele bijtsporen. Hoewel de huidreacties van persoon tot persoon verschillen, veroorzaken bedwantsbeten bij huisdieren over het algemeen roodheid en jeuk, vergelijkbaar met die bij hun eigenaren.

Gedrag van besmette dieren

Als u een bedwantsbesmetting bij een dier vermoedt, let dan op zijn gedrag: geïnfecteerde dieren hebben de neiging om verwoed te krabben en zich meer te gedragen. opgewonden dan normaal. Ze kunnen ook proberen bepaalde delen van het huis te vermijden waar bedwantsen aanwezig zijn, inclusief hun eigen beddengoed.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

De ontdekking van nesten of groepen bedwantsen

Ten slotte is een ander teken van besmetting de aanwezigheid van nesten of clusters van bedwantsen. Nesten zijn over het algemeen klein en bestaan ​​uit bedwantsen in verschillende ontwikkelingsstadia (eieren, larven, nimfen en volwassenen). Ze worden vaak aangetroffen in de plooien en naden van matrassen, scheuren in muren, bedframes, houten meubilair en andere donkere plekken waar insecten zich beschermd kunnen voelen.

Inspecteer risicogebieden

Om bedwantsnesten te detecteren, wordt aanbevolen om een zorgvuldige inspectie bovengenoemde plaatsen. Aarzel niet om een ​​zaklamp te gebruiken om donkere ruimtes te verlichten en een fijn hulpmiddel om ontoegankelijke hoeken te onderzoeken. Als u een nest vindt, neem dan onmiddellijk contact op met een professional om de omvang van het probleem te beoordelen en een effectieve behandeling uit te voeren.

Als u een of meer van de in dit artikel genoemde symptomen opmerkt, is het essentieel om het belang ervan niet te verwaarlozen. Een bedwantsenplaag kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid en welzijn, om nog maar te zwijgen van de exorbitante kosten die het kan veroorzaken als het niet snel wordt behandeld. Aarzel niet om te raadplegen deskundigen gespecialiseerd in uitroeiing om ervoor te zorgen dat u dit ongedierte volledig uit uw huis verwijdert.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 5 belangrijke tekenen dat uw huis besmet is met bedwantsen