5 creatieve ideeën voor het recyclen van je toiletpapierrollen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Waarom zou u deze kleine kartonnen kokers niet weggooien, maar er iets nuttigs en decoratiefs van maken? Hier zijn 5 briljante tips om je toiletpapierrollen te recyclen en ze een tweede leven te geven.

1. Maak praktische voorwerpen

Toiletpapierrollen kunnen worden omgezet in verschillende nuttige alledaagse voorwerpen. Hier zijn enkele voorbeelden :

Zaaimachines voor zaden

Waarom potten kopen voor je jonge planten als je ze kunt maken van rollen toiletpapier? Vouw eenvoudig de uiteinden om elkaar heen, zodat er een klein bakje ontstaat en plaats daar een paar zaadjes met wat potgrond. In deze ecologische en economische omgeving zullen uw planten floreren. voel je vrij om personaliseer uw zaaimachines met ontwerpen of etiketten met de naam van het zaad.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Kabels opruimen

We hebben allemaal kabels die in huis rondslingeren en verstrikt raken. Gebruik toiletpapierrollen om ze strak opgerold te houden en gemakkelijk op te bergen. Een kleine doos met daarin een paar uitgelijnde rollen zorgt ervoor dat u uw ruimte beter kunt organiseren en gedoe kunt voorkomen.

2. Maak kunstwerken

Toiletpapierrollen bieden meerdere mogelijkheden voor doe-het-zelf en decoratie. Hier zijn enkele ideeën om uw creativiteit de vrije loop te laten:

Decoratieve schilderijen

Door uw toiletpapierrollen in dunne reepjes te snijden, kunt u geometrische en originele vormen creëren. Monteer ze vervolgens om patronen te creëren op een stevige ondergrond zoals karton of canvas. Verf alles naar jouw smaak en hang jouw creatie aan de muur.

Feestelijke slingers

Om een ​​speciale gelegenheid te vieren, kun je een slinger maken van stukken gesneden uit rollen toiletpapier. Bind ze vast met een touwtje of lint. Zo krijgt u een luchtige en lichte decoratieperfect voor een verjaardagsfeestje of feestelijke gebeurtenis.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken
5 creatieve ideeën voor het recyclen van je toiletpapierrollen
5 creatieve ideeën voor het recyclen van je toiletpapierrollen

3. Maak kinderspeelgoed

Niets is leerzamer voor een kind dan zijn eigen speelgoed maken. Rollen toiletpapier zijn een goed begin:

Eco-verantwoorde poppen

Nodig uw kinderen uit om hun eigen karakters te creëren en rollen toiletpapier als lichaam te gebruiken. Ze kunnen gezichten tekenen, elementen lijmen om te versieren en touwtjes voor handen en voeten toevoegen. Deze poppen zullen het toelaten stimuleer de fantasie en creativiteit van uw kinderenterwijl respect voor het milieu wordt bijgebracht.

Een knikkercircuit

Door rollen toiletpapier doormidden te snijden en op een kartonnen plank of aan de muur te plakken, kun je eenvoudig een grote cirkel creëren waarop je knikkers kunt schuiven. Perfect om kinderen urenlang bezig te houden.

4. Ontwerp decoratieve objecten

Ook jouw interieur verdient het om opgewaardeerd te worden dankzij deze kleine kartonnen kokers. Hier zijn een paar suggesties:

Romantische theelichthouders

Creëer een warme sfeer door uw toiletpapierrollen om te toveren tot mooie theelichthouders. Knip hiervoor patronen uit de buizen en plaats er een LED-kaars in. Wanneer je de kaarsen aansteekt, werpen de patronen prachtige schaduwen op de omringende muren.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Een doe-het-zelf-luidspreker voor je smartphone

U hoeft niet te investeren in dure luidsprekers om het geluid van uw smartphone te versterken. Snijd eenvoudig een gleuf in een rol toiletpapier om uw telefoon in te plaatsen. Je kunt zelfs washi-tape of verf gebruiken om dit eenvoudige maar slimme item te personaliseren.

5. Ondersteun de biodiversiteit

Toiletpapierrollen kunnen ook worden gebruikt voor het behoud van flora en fauna:

Een schuilplaats voor insecten

Door een rol toiletpapier te vullen met natuurlijke voorwerpen zoals takjes, bladeren of stro, kun je een toevluchtsoord creëren voor de kleine insecten die in je tuin voorkomen. Deze schuilplaatsen worden vooral gewaardeerd door lieveheersbeestjes, handig bij de bestrijding van bladluizen.

Vogelvoeders

Een vogelvoederhuisje maken met een rol toiletpapier is heel eenvoudig. Smeer eenvoudig pindakaas op de buitenkant van de tube en rol deze door vogelzaad. Hang de voerbak vervolgens met een touwtje aan een tak. Je gevleugelde vrienden zullen zich vermaken terwijl ze je een prachtige show aanbieden.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 5 creatieve ideeën voor het recyclen van je toiletpapierrollen