5 natuurlijke en effectieve tips om mieren weg te houden van huis en tuin

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
5 astuces naturelles et efficaces pour éloigner les fourmis de la maison et du jardin

Mieren kunnen snel onze huizen en tuinen binnendringen en overlast en soms zelfs schade veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke en effectieve tips om deze kleine insecten weg te houden zonder chemicaliën te gebruiken. Hier zijn 5 tips om je huis en tuin te helpen beschermen tegen miereninvasies.

1. Gebruik witte azijn als afweermiddel

DE witte azijn is een uitstekend natuurlijk afweermiddel tegen mieren. Het verstoort hun reuksysteem en houdt ze effectief weg. Meng voor gebruik een deel witte azijn met een deel water in een spuitfles en spuit het mengsel vervolgens op plaatsen waar mieren aanwezig zijn of op hun toegangspunten tot het huis. Je kunt ook je werkoppervlakken en vloeren met dit mengsel schoonmaken om te voorkomen dat mieren zich daar nestelen.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken
5 natuurlijke en effectieve tips om mieren weg te houden van huis en tuin
5 natuurlijke en effectieve tips om mieren weg te houden van huis en tuin

Vernieuw de aanvraag regelmatig

Om de effectiviteit van witte azijn te behouden, wordt aanbevolen om vernieuw de app elke dag gedurende een paar dagen, daarna vaker als dat nodig is.

2. Creëer natuurlijke barrières met afstotende planten

Bepaalde planten hebben het vermogen om mieren op natuurlijke wijze af te weren en kunnen worden gebruikt om uw huis te omringen of uw tuin te beschermen. Onder deze planten zijn:

  • Lavendel
  • Absint
  • De basiliek
  • goudsbloemen
  • Pepermunt

plant ze in de buurt van gebieden die u wilt beschermen en rond uw huis om een ​​mierenwerende barrière te creëren.

Gebruik de essentiële oliën van deze planten

Als je deze planten niet in je huis kunt planten, probeer ze dan te gebruiken essentiële oliën. Meng een paar druppels etherische olie met water in een spuitfles en spray de aangetaste plekken.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

3. Voorkom dat mieren toegang krijgen tot voedsel

Mieren worden aangetrokken door voedsel, vooral zoet voedsel. Volg een paar eenvoudige regels om te voorkomen dat ze uw huis binnendringen:

  • Bewaar je eten in luchtdichte bakjes
  • Maak je keuken en werkbladen regelmatig schoon
  • Gooi etensresten en kruimels snel weg
  • Laat geen etenswaren buiten rondslingeren, zoals overrijp fruit

Door deze goede gewoonten aan te nemen, beperk je de aantrekkingskracht van je huis op mieren en verminder je hun aanwezigheid.

4. Gebruik bakpoeder en suikervallen

Een andere natuurlijke en effectieve manier om mieren weg te houden, is door te gebruiken vallen gemaakt van zuiveringszout en suiker. Zuiveringszout is giftig voor mieren wanneer het wordt ingenomen, terwijl suiker hen aantrekt. Om deze val te bereiden, meng je een deel zuiveringszout met een deel poedersuiker.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Plaats vallen in de buurt van besmette gebieden

Schep het mengsel vervolgens in kleine bakjes of op aluminiumfolie en plaats ze in de buurt van door mieren geteisterde gebieden. De mieren zullen worden aangetrokken door de suiker en zullen ook de baking soda binnenkrijgen, waardoor ze geleidelijk worden geëlimineerd.

5. Blokkeer toegangspunten voor mieren

Om te voorkomen dat mieren uw huis binnendringen, is het belangrijk om dit te doen blokkeer hun toegangspunten. Inspecteer regelmatig de muren, plinten en ramen van je huis op scheuren of gaten waar mieren doorheen kunnen.

Dicht de scheuren af ​​met stopverf

Gebruik kit of siliconen om scheuren af ​​te dichten en mieren buiten te houden. Je kunt ook diatomeeënaarde, een natuurlijk insecticide, rond toegangspunten strooien om te voorkomen dat mieren naderen.

Door deze 5 natuurlijke en effectieve tips te volgen, zou je in staat moeten zijn om mieren weg te houden van je huis en tuin zonder toevlucht te nemen tot schadelijke chemicaliën. Voel je vrij om deze methoden naar behoefte aan te passen en te combineren voor een optimale bescherming.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 5 natuurlijke en effectieve tips om mieren weg te houden van huis en tuin