5 planten die bedwantsen bij u thuis weghouden

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Bedwantsen zijn parasieten die onze woonruimte kunnen binnendringen en verschillende problemen kunnen veroorzaken, zoals allergische reacties of infecties. Er zijn verschillende manieren om dit ongedierte te elimineren, maar sommige traditionele chemische methoden kunnen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid of het milieu. In dit artikel bieden wij u een complete gids voor natuurlijke planten en kruiden waarmee u bedwantsen uit uw huis kunt houden.

Heilige basilicum: een plant met afstotende eigenschappen

Heilige basilicum, ook bekend als tulsi, is een plant die al eeuwenlang door Aziatische mensen wordt gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Er wordt aangenomen dat de karakteristieke geur en essentiële oliën bedwantsen kunnen afstoten. Om van deze voordelen te profiteren, plaats potten met heilige basilicum in de buurt van uw bed en op plaatsen waar de kans groot is dat bedwantsen zich verstoppen.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Drogen van heilige basilicum voor langdurig gebruik

Je kunt heilige basilicum ook drogen om zijn afstotende eigenschappen langer te behouden. Doe de droge bladeren in stoffen zakken en plaats ze onder je matras, in je kasten of op andere plekken in huis waar bedwantsen kunnen leven. Vervang deze sachets ongeveer elke 3 maanden om hun doeltreffendheid te behouden.

Lavendel: een verzachtende en afstotende plant

Lavendel wordt vanwege de aangename geur vaak geassocieerd met ontspanning en slaap, maar dat is ook zo natuurlijke afstotende eigenschappen tegen bedwantsen. Net als bij heilige basilicum wordt aanbevolen om lavendelplanten of zakjes met gedroogde bloemen in de buurt van uw bed en op andere plaatsen waar bedwantsen kunnen voorkomen, te plaatsen.

5 planten die bedwantsen op afstand houden
5 planten die bedwantsen op afstand houden

Een zelfgemaakt recept voor anti-bedwantsspray gemaakt van lavendel

Om de afstotende werking van lavendel te versterken, kun je een natuurlijke spray op basis van essentiële lavendelolie. Meng hiervoor een paar druppels etherische olie van lavendel met gedestilleerd water in een spuitfles. Spuit dit mengsel vervolgens wekelijks op uw lakens, kussens en matrassen om bedwantsen weg te houden.

Eucalyptus: een boom met antiparasitaire eigenschappen

Eucalyptusbladeren zijn bijzonder rijk aan essentiële oliën, met name eucalyptol, die deze plant natuurlijke insectendodende en afstotende eigenschappen geven. Eucalyptus is daarom een ​​ideale plant om bedwantsen te bestrijden..

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Hoe u eucalyptus gebruikt om bedwantsen weg te houden

Naast het plaatsen van eucalyptuspotten bij je bed, kun je ook een paar druppels etherische olie van eucalyptus toevoegen aan een spuitfles met water. Spuit dit mengsel elke week op uw lakens om de effectiviteit ervan te behouden. Aarzel niet om ook verse eucalyptustakken in je kamer te hangen of gedroogde bladeren in stoffen zakken te doen.

Citroengras: een plant die bekend staat om zijn vermogen om insecten af ​​te weren

Citroengras is een plant die wordt gewaardeerd om zijn natuurlijke antiparasitaire en afstotende eigenschappen. tegen muggen en andere schadelijke insecten zoals bedwantsen. Om van deze voordelen te profiteren, kweekt u eenvoudigweg citroengras in een pot en plaatst u deze naast uw bed en in de buurt van plekken waar bedwantsen zich waarschijnlijk verstoppen.

Anti-bedwantsspray op basis van etherische olie van citroengras

Net als bij lavendel en eucalyptus kun je ook een anti-bedwantsspray maken op basis van etherische olie van citroengras. Voeg een paar druppels etherische olie van citroengras toe aan een spuitfles gevuld met water en spuit uw lakens, kussens en matras in om deze parasieten effectief af te weren.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Geranium: een plant met insectenwerende eigenschappen

Naast de aangename geur en kleurrijke bloemen staat geranium ook bekend om zijn afstotende eigenschappen tegen schadelijke insecten. Vooral de olie die uit de bladeren van deze plant wordt gewonnen, kan helpen om bedwantsen weg te houden.

Een zelfgemaakte bedwantsspray gemaakt van geranium

Om de afstotende werking van geranium te versterken, is het mogelijk een spray te maken op basis van etherische olie van geranium. Meng eenvoudig een paar druppels etherische olie van geranium in een spuitfles gevuld met gedestilleerd water en sprenkel regelmatig de lakens, kussens en matrassen in uw slaapkamer.

Voorzorgsmaatregelen die u moet nemen bij essentiële oliën

Het is belangrijk om bepaalde regels te volgen als het gaat om etherische oliën. Het gebruik van pure essentiële oliën kan bij sommige mensen huidirritatie veroorzaken, dus het is van cruciaal belang om ze vóór gebruik met water te mengen. Bovendien worden essentiële oliën niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, maar ook voor baby’s en jonge kinderen. Raadpleeg een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg als u twijfelt.

Zo hebben de in dit artikel genoemde planten hun effectiviteit tegen bedwantsen bewezen. Het gebruik van natuurlijke methoden op basis van planten en specerijen vormen een gezond en ecologisch alternatief om deze schadelijke parasieten te bestrijden zonder uw gezondheid of het milieu in gevaar te brengen. Aarzel niet om deze anti-bedwantsplanten in uw dagelijkse gewoonten te integreren, zodat u vredig kunt leven zonder bang te hoeven zijn voor nachtelijk ontwaken veroorzaakt door deze ongewenste wezens.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » 5 planten die bedwantsen bij u thuis weghouden