Als je deze fout maakt, kom je nooit van de moedervlekken af

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Mollen zijn dieren die voor ernstige problemen in onze tuinen kunnen zorgen. Hun aanwezigheid is vaak een bron van irritatie en zorgen voor eigenaren. In dit artikel leggen we je de belangrijkste fout uit die je absoluut moet vermijden als je definitief van moedervlekken af ​​wilt.

Waarom dringen mollen onze tuin binnen?

Voordat we de vaak gemaakte fout onthullen, is het belangrijk om te begrijpen waarom mollen zich in onze tuin nestelen. Mollen zijn gravende zoogdieren die ondergrondse galerijen creëren waarin ze zich kunnen verplaatsen en naar voedsel kunnen zoeken. Ze eten voornamelijk regenwormen, larven en insecten die ze in losse, vochtige grond aantreffen. Een goed onderhouden tuin met een bodem rijk aan organische stof is dan ook een echte voorraadkast voor deze dieren.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Traditionele methoden om moedervlekken weg te houden

Nu je weet waarom mollen je tuin zijn binnengedrongen, gaan we eens kijken naar de verschillende technieken die doorgaans worden gebruikt om ze te verjagen. Sommige van deze methoden zijn effectief, terwijl andere meer op het gebied van de legende liggen.

Als je deze fout maakt, kom je nooit van de moedervlekken af
Als je deze fout maakt, kom je nooit van de moedervlekken af

Natuurlijke insectenwerende middelen

Het gebruik van natuurlijke insectenwerende middelen is een beproefde methode. Onder de bekendste insectenwerende middelen vinden we:

  • Keizerlijke parelmoerbloembollen: deze planten waarvan de geur mollen niet bevalt, kunnen in de tuin worden geplant.
  • Knoflookmest: deze oplossing op basis van gefermenteerde knoflook heeft een afstotende werking op moedervlekken en kan rechtstreeks in hun gangen worden gespoten.

Valkuilen

Ook voor het vangen van mollen in uw tuin zijn vallen een effectieve oplossing. Er zijn verschillende soorten:

  • Mechanische flapvallen: deze vallen worden in de belangrijkste galerijen van mollen geplaatst en maken het mogelijk ze levend te vangen of te doden, afhankelijk van het gekozen model.
  • Lijmvallen: ze worden in de galerijen geplaatst en de mollen blijven eraan plakken als ze eroverheen gaan.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Echografie

Sommige mensen kiezen ervoor om ultrasone apparaten te gebruiken om moedervlekken af ​​te weren. Moedervlekken hebben een uitstekend gehoor en deze frequenties verstoren hen voldoende om hen het gebied te laten verlaten. De resultaten kunnen echter variëren, afhankelijk van het vloertype en de afstand tussen apparaten.

De fout die je niet moet maken als je moedervlekken weg wilt houden

Ondanks het gebruik van deze verschillende methoden komt het voor dat er nog steeds mollen in de tuin aanwezig zijn. Deze volharding wordt vaak verklaard door een veel voorkomende fout : de proliferatie van regenwormen en insecten die het favoriete voedsel van mollen vormen.

Regenwormen, een zegen voor moedervlekken

Grond rijk aan regenwormen is inderdaad zeer aantrekkelijk voor moedervlekken. We hebben echter de neiging de aanwezigheid van deze ongewervelde dieren aan te moedigen door bepaalde amendementen of organische meststoffen zoals compost, mest of koffiedik te gebruiken. Het is daarom essentieel om je bewust te zijn van het verband tussen deze praktijken en de invasie van moedervlekken.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Hoe de aanwezigheid van regenwormen en insecten verminderen?

Om de vermenigvuldiging van regenwormen en insecten te beperken, volgen hier enkele tips:

  1. Beperk het gebruik van organische wijzigingen, inclusief compost en mest. Kies in plaats daarvan indien nodig voor minerale meststoffen.
  2. Zorg voor goed doorlatende grond door ophopingen van water te vermijden die de aanwezigheid van regenwormen bevorderen.
  3. Behandel uw tuin regelmatig tegen schadelijke insecten, met inachtneming van de doseringen en gebruikelijke voorzorgsmaatregelen.

Kies een mondiale strategie

Om mollen voorgoed uit uw tuin te verwijderen, is het belangrijk om dit te doeneen mondiale strategie aannemen inbegrepen :

  • Het gebruik van beproefde methoden om moedervlekken af ​​te weren of te vangen (natuurlijke insectenwerende middelen, vallen, echografie).
  • Beheersing van de aanwezigheid van regenwormen en insecten door de aanvoer van organisch materiaal te beperken en ongedierte regelmatig te behandelen.

Door deze aanbevelingen toe te passen, vergroot u uw kansen op succes en kunt u ten volle van uw tuin genieten zonder dat u wordt aangevallen door deze kleine gravende dieren.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Als je deze fout maakt, kom je nooit van de moedervlekken af