Buiten culinair genieten: 6 trefzekere manieren om vliegen weg te houden tijdens een picknick

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
6 méthodes infaillibles pour tenir les mouches à l

Buiten maaltijden behoren tot de eenvoudige geneugten van het leven, maar ze kunnen snel bedorven worden door de komst van ongewenste gasten: de vliegen. Deze plagen worden aangetrokken door voedselgeuren en kunnen snel invasief worden. Het gezellige tuinfeest kan een stressvolle beproeving worden wanneer er vliegen rond de gasten vliegen en op het eten landen. Gelukkig, er zijn veel simpele oplossingennatuurlijk en effectief in het afweren van deze indringers zonder het gebruik van potentieel giftige chemicaliën.

De rust van buiten dineren is terug! Nooit meer naar de lucht kijken voor die vliegende parasieten.

Eten met vliegen: meer dan een ongemak, een gezondheidsrisico

vliegen zijn niet alleen irritant en onaangenaam, ze vormen ook een risico voor de gezondheid. Deze insecten zijn gewend om op rottende materie neer te strijken en kunnen ziekteverwekkende bacteriën, virussen en parasieten met zich meedragen. Hun aanwezigheid kan het risico op ernstige door voedsel overgedragen ziekten verhogen, zoals salmonellose, dysenterie, hepatitis A, tyfus en andere gastro-intestinale infecties. Het is daarom essentieel om hun contact met voedsel zoveel mogelijk te vermijden en afweermaatregelen te nemen.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen
6 trefzekere manieren om vliegen weg te houden
6 trefzekere manieren om vliegen weg te houden

Ingenieuze oplossingen om de aanval van vliegen tijdens een picknick te dwarsbomen

1. Doe een beroep op het blazen van de ventilator

Een fan kan een waardevolle bondgenoot zijn tijdens zomerse maaltijden. Het nut ervan gaat veel verder dan alleen het koelen van de atmosfeer. De luchtstromen die het creëert, kunnen de vlucht van vliegen verstoren, waardoor ze niet naderen en op voedsel landen.

2. De weerzinwekkende geur van citronellakaarsen

Citronella kaarsen zijn een ander effectief wapen tegen vliegen. Naast een aangename citrusgeur, schrikken ze vliegen en andere vliegende insecten af.

3. Witte azijn, een natuurlijk vliegenwerend middel

witte azijn, met zijn kenmerkende geur, is een uitstekend vliegenafweermiddel. Giet gewoon een beetje van deze vloeistof in kopjes die rond de tafel staan ​​om vliegen weg te houden.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

4. Planten, decoratieve en afstotende bondgenoten

Sommige planten houden van lavendel, eucalyptus of geranium zijn niet alleen esthetisch, maar ook zeer effectief in het afstoten van vliegen. Hun natuurlijke geuren zijn afstotend voor deze vliegende insecten en zorgen voor een rustige maaltijd.

5. Kruidnagel, een natuurlijk en goedkoop afweermiddel

Kruidnagel hebben een geur waar vliegen niet tegen kunnen, vooral in combinatie met citroen. Een simpele citrusvrucht die in tweeën of in vieren is gesneden, bezaaid met een paar kruidnagels, kan een natuurlijk, effectief, ecologisch en economisch afweermiddel worden.

Deze natuurlijke en eenvoudige trucs houden niet alleen vliegen weg, maar verbeteren ook uw eetervaring buiten. Dus aan uw tuintafels, uw barbecues en uw picknicks is rust verzekerd!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Buiten culinair genieten: 6 trefzekere manieren om vliegen weg te houden tijdens een picknick