De geheimen van vrouwelijke ontrouw: hier zijn de 10 redenen en veelbetekenende signalen die ertoe leiden dat ze hun partner bedriegen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Er is een onderwerp dat altijd veel nieuwsgierigheid en vragen oproept: ontrouw. Als dit zowel mannen als vrouwen betreft, het is interessant om te kijken naar wat vrouwen drijft om ontrouw te zijn. In dit artikel gaan we 10 redenen en tekenen onderzoeken die de ontrouw van vrouwen kunnen verklaren.

1. Ontevredenheid in het paar

Een van de meest voorkomende redenen die ertoe leiden dat vrouwen ontrouw zijn, is het gevoel van ontevredenheid in hun romantische relatie. Dit kan zijn emotioneel of seksueel. Sommige vrouwen proberen dit gat vervolgens op te vullen door een buitenechtelijke affaire te hebben.

Lees ook:  Het driehoeksraadsel: kun jij in minder dan 45 seconden het juiste aantal driehoeken tellen?

2. Routinematig

Routine nestelt zich soms verraderlijk binnen het paar en kan leiden tot een zekere eentonigheid en verveling. Vrouwen kunnen, net als mannen, in de verleiding komen om te zoeken opwinding en nieuwigheid leven in een buitenechtelijke relatie.

Hoe de routine te detecteren?

 • Gebrek aan communicatie tussen partners
 • Verminderde genegenheid en dagelijkse attenties
 • Algemeen gevoel van verveling en vermoeidheid
waarom vrouwen ontrouw zijn
waarom vrouwen ontrouw zijn

3. Gebrek aan zelfvertrouwen

Soms zijn vreemdgaande vrouwen degenen die aan zichzelf twijfelen en aan hun vermogen om te behagen. Daardoor kunnen ze in de verleiding komen om te zoeken validatie en eigenwaarde met een andere partner voor geruststelling.

4. Wraak

Sommige vrouwen kunnen besluiten om ontrouw te zijn uit wraakzucht na verraad, een ruzie of een gevoel van onrechtvaardigheid binnen het paar. Ontrouw wordt dan een soort van straf opgelegd aan een ander.

Lees ook:  Het driehoeksraadsel: kun jij in minder dan 45 seconden het juiste aantal driehoeken tellen?

Tekenen van een vrouw die vreemdgaat om wraak te nemen:

 1. Ze brengt regelmatig de fouten van haar partner ter sprake
 2. Ze lijkt boos en verontwaardigd
 3. Ze vertoont provocerend gedrag tegenover haar partner

5. Onopgeloste problemen

Een paar kan verschillende crises en moeilijkheden doormaken. Als sommige problemen niet worden opgelost en spanning en frustratie blijven veroorzaken, ontrouw kan verschijnen als een tijdelijke ontsnapping geconfronteerd met deze moeilijkheden.

6. Het verlangen naar verleiding

De behoefte om te verleiden en verleid te worden is een natuurlijke behoefte van de mens. Voor sommige vrouwen kan dit verlangen naar verleiding ertoe leiden dat ze nieuwe partners zoeken, op zoek naar de adrenaline en opwinding van een verovering.

De tekenen van een vrouw die probeert te verleiden:

 • Ze hecht veel belang aan haar fysieke verschijning.
 • Ze is vaak op zoek naar complimenten en aandacht
 • Ze flirt met andere mensen in het bijzijn van haar partner

7. De invloed van de mensen om je heen

De mensen rondom een ​​vrouw kunnen haar keuzes en gedrag beïnvloeden, ook als het om ontrouw gaat. Als sommige vrienden of kennissen buitenechtelijke affaires hebben en vervuld lijken, kan dat moedig vrouwen aan om hun voorbeeld te volgen.

Lees ook:  Het driehoeksraadsel: kun jij in minder dan 45 seconden het juiste aantal driehoeken tellen?

8. Het onuitgesprokene en de frustraties

Vaak stapelt een stel in de loop van de tijd onuitgesproken dingen en frustraties op. Deze gevoelens kunnen leiden tot een geleidelijke verslechtering van de relatie en de vrouw aanmoedigen om troost te zoeken en te luisteren naar een andere man.

Wat zijn deze onuitgesproken woorden en frustraties?

 1. Gebrek aan communicatie over ieders behoeften en verwachtingen
 2. Wrok vanwege gebroken beloften of verraad in het verleden
 3. Wederzijdse misverstanden en gevoel van onrechtvaardigheid

9. Gebrek aan toewijding

Als een vrouw een gebrek aan toewijding en ernst van haar partner voelt, kan ze in de verleiding komen om een ​​andere relatie te zoeken om zichzelf emotioneel te beschermen. Ontrouw kan dan zijn een manier om afstand te nemen jegens zijn partner.

10. Seksuele ontevredenheid

Ten slotte kunnen vrouwen ontrouw zijn vanwege seksuele onvrede binnen het paar. Deze behoefte aan vervulling kan ertoe leiden dat ze verschillende seksuele ervaringen zoeken met andere partners.

De redenen achter vrouwelijke ontrouw zijn veelvoudig en complex. Het is essentieel voor een paar om regelmatig en oprecht te communiceren over hun verwachtingen, verlangens en frustraties om dit soort situaties te voorkomen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Psychologie » De geheimen van vrouwelijke ontrouw: hier zijn de 10 redenen en veelbetekenende signalen die ertoe leiden dat ze hun partner bedriegen