Deze essentiële oliën zijn het meest effectief bij het wegwerken van bedwantsen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

DE Bedmijt zijn uiterst schadelijke parasieten die kamers binnendringen en zich ’s nachts voeden met het bloed van de bewoners. Geconfronteerd met deze invasie wordt het gebruik van bepaalde essentiële oliën vaak aanbevolen om de aanwezigheid ervan te verminderen en mogelijk te elimineren. Ontdek in dit artikel de meest effectieve essentiële oliën om bedwantsen te bestrijden:

Aspic lavendel

Spijklavendel is een geneeskrachtige plant waarvan de etherische olie bekend staat om zijn talrijke eigenschappen. Het heeft inderdaad een zeer effectieve antiparasitaire werking tegen bedwantsen. Ook bekend om het brengen van ontspanning en welzijn, aspic lavendel biedt dus een dubbele werking: het afweren van bedwantsen en het bevorderen van de slaap voor de gebruikers.

Hoe gebruik je essentiële olie van aspic-lavendel?

Om van de voordelen van deze olie te profiteren, hoeft u slechts een paar druppels te verdunnenaspic lavendel etherische olie in water en spuit de resulterende oplossing op beddengoed, gordijnen en andere textieloppervlakken die waarschijnlijk bedwantsen herbergen. Je kunt ook meerdere kopjes met een paar druppels van deze olie naast je bed plaatsen om een ​​reukbarrière te creëren om insecten af ​​te weren.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays
Deze essentiële oliën zijn het meest effectief bij het wegwerken van bedwantsen
Deze essentiële oliën zijn het meest effectief bij het wegwerken van bedwantsen

Thee boom

Bekend om zijn antibiotische, antivirale en schimmelwerende eigenschappen,etherische olie van theeboom is een ander effectief natuurlijk middel tegen bedwantsen. Het werkt door deze parasieten te verlammen, waardoor het voor hen moeilijk wordt zich te voeden en zich voort te planten, waardoor hun proliferatie wordt beperkt.

Hoe gebruik je tea tree etherische olie?

Je hoeft alleen maar ongeveer te mengen 20 druppels etherische olie van tea tree in 1 liter water, spuit dit preparaat vervolgens op de besmette gebieden. Het wordt aanbevolen om de operatie elke week te herhalen totdat de bedwantsen zijn geëlimineerd.

Java-citroengras

L’Javaanse citroengras etherische olie staat bekend om zijn krachtige afstotende werking tegen muggen. De antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen zijn echter ook effectief in het weghouden van bedwantsen. Deze olie helpt de communicatie tussen parasieten te verstoren, waardoor hun beweging wordt beperkt en wordt voorkomen dat ze zich verzamelen.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Hoe gebruik je Java-citroengras etherische olie?

Om van deze essentiële olie te profiteren, moet deze worden verdund in water (15 tot 20 druppels op 1 liter water) en het verkregen preparaat op textiel, matrassen en andere oppervlakken spuiten die de punaises kunnen beschermen. Het is raadzaam om de operatie regelmatig te herhalen totdat de parasieten verdwijnen.

Kruidnagel

L’kruidnagel etherische olie staat bekend om zijn antiseptische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het fungeert ook als een formidabel natuurlijk insecticide tegen bedwantsen. Dankzij deze olie is het mogelijk om deze parasieten en hun eieren te vernietigen, waardoor hun verspreiding wordt beperkt.

Hoe gebruik je essentiële kruidnagelolie?

Verdun 20 druppelskruidnagel etherische olie in 1 liter water en spuit deze oplossing op alle plekken waar waarschijnlijk bedwantsen voorkomen. Deze preventie kan wekelijks worden uitgevoerd om een ​​effectieve barrière tegen deze ongewenste parasieten te behouden.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Essentiële olie van citroen-eucalyptus

Onder de vele deugden vancitroen-eucalyptusDankzij de werking op ongewenste insecten is het een ideale oplossing om bedwantsen te bestrijden. De chemische verbindingen zijn giftig voor deze kleine plagen en dragen bij aan het verstoren van hun zenuwstelsel, waardoor hun bewegingsvrijheid wordt beperkt en hun voortplanting wordt vertraagd.

Hoe gebruik je essentiële olie van citroen-eucalyptus?

Het beste is om 20 druppels te verdunnenetherische olie van citroen-eucalyptus in een liter water en spuit deze oplossing vervolgens op matrassen, lakens, gordijnen en andere textielelementen die aantrekkelijk zijn voor bedwantsen. De operatie moet regelmatig worden herhaald totdat de parasieten verdwijnen.

Voor verder

Voor aanvullende actie kan het interessant zijn om combineer verschillende essentiële oliën tussen hen. Hierdoor kunt u profiteren van de specifieke eigenschappen van elke plant om bedwantsen te elimineren en te voorkomen dat ze opnieuw verschijnen. Vergeet ten slotte niet om een ​​goede hygiëne van uw beddengoed te handhaven door regelmatig uw lakens te verschonen en regelmatig te stofzuigen om te voorkomen dat er een omgeving ontstaat die bevorderlijk is voor de ontwikkeling van dit ongedierte.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Deze essentiële oliën zijn het meest effectief bij het wegwerken van bedwantsen