Deze vreselijke dagelijkse gewoonte die we allemaal hebben, is erger dan je toilet likken

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

We hebben allemaal dagelijkse gewoonten, sommige goed of noodzakelijk, en andere die als slecht kunnen worden beschouwd. Een van deze slechte gewoonten in het bijzonder is iets dat we allemaal onbewust elke dag doen en dat erger is dan het likken van toiletten – op zichzelf een walgelijke gedachte. In dit artikel onthullen we deze slechte gewoonte en geven we enkele tips om ermee te stoppen.

Openbaring van deze vreselijke dagelijkse gewoonte

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af wat deze vreselijke dagelijkse gewoonte in kwestie zou kunnen zijn? Bereid je voor om verrast te worden: het is gewoon een feituw mobiele telefoon gebruiken op het toilet. Ja, het lijkt onschuldig en velen van ons doen dit zonder na te denken, maar je smartphonescherm herbergt een groot aantal schadelijke bacteriën en ziektekiemen die gemakkelijk je handen kunnen besmetten en vervolgens alles wat je daarna aanraakt.

Bacteriën aanwezig op de schermen van onze smartphones

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat smartphoneschermen bedekt zijn met bacteriën en ziektekiemen uit verschillende bronnen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 1. Voortdurend contact met onze handen, die vaak bacteriën en ziektekiemen met zich meedragen.
 2. Onze telefoons worden zelden schoongemaakt of gedesinfecteerd.
 3. Door smartphones op onhygiënische plaatsen zoals zakken, handtassen of aktetassen op te bergen, ontstaat een ideaal klimaat voor de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Als we onze telefoons gebruiken wanneer we naar het toilet gaan, lopen we dus het risico ons apparaat te besmetten met bacteriën die verschillende gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Bovendien verspreiden deze zelfde bacteriën zich vervolgens naar alles wat we aanraken nadat we het toilet hebben verlaten: deurknoppen, lichtschakelaars, computertoetsenborden, enz.

Deze vreselijke dagelijkse gewoonte die we allemaal hebben, is erger dan je toilet likken
Deze vreselijke dagelijkse gewoonte die we allemaal hebben, is erger dan je toilet likken

Onze slechte gewoonten met betrekking tot toilethygiëne

Deze gewoonte om je mobiele telefoon in de hoek te gebruiken is verre van de enige slechte gewoonte op het gebied van hygiëne. Hier zijn enkele andere veelvoorkomende gedragingen die kunnen bijdragen aan de groei van gevaarlijke bacteriën:

 • Persoonlijke spullen, zoals een mobiele telefoon of tandenborstel, tijdens het doorspoelen blootgesteld laten aan zwevende deeltjes uit het toilet.
 • Vergeten uw handen goed te wassen na gebruik van het toilet.
 • Veeg uw handen af ​​met een herbruikbare handdoek in plaats van met een wegwerppapierdispenser.
 • Neem de tijd om uw handen te wassen of oppervlakkig af te spoelen.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Hoe kruisbesmetting met onze smartphones te voorkomen

Om te voorkomen dat onze telefoon een broedplaats voor bacteriën wordt bij gebruik op het toilet, is het essentieel om bepaalde goede hygiënepraktijken toe te passen:

 1. Gebruik uw mobiele telefoon niet op het toilet : dit lijkt voor de hand liggend, maar het is de eenvoudigste manier om besmetting te voorkomen. Laat uw mobiele telefoon opzij als u naar het toilet gaat en weersta de verleiding om hem daarbij te controleren.
 2. Reinig en desinfecteer uw smartphone regelmatig : maak er een gewoonte van om uw mobiele telefoon wekelijks schoon te maken met een specifiek product voor touchscreens. Zorg er ook voor dat u de oplader en de koptelefoon desinfecteert, aangezien deze ook bacteriën kunnen verspreiden.
  Gebruik voorgeweekte reinigingsdoekjes of -sets voor eenvoudig onderhoud.
 3. Zorg voor een goede handhygiëne in het algemeen : was uw handen regelmatig met water en zeep gedurende minimaal 20 seconden en gebruik indien nodig een hydroalcoholische gel. Dit verkleint niet alleen het risico op kruisbesmetting met uw mobiele telefoon, maar ook met alle oppervlakken die u dagelijks aanraakt.
Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

De gevolgen voor onze gezondheid

Het systematische gebruik van onze mobiele telefoons op het toilet en het gebrek aan algemene hygiëne kunnen verschillende gevolgen hebben voor onze gezondheid. Van milde maag-darminfecties tot ernstige voedselvergiftiging, waaronder huidproblemen zoals acne en zelfs longinfecties.

Er moet rekening mee worden gehouden dat de gevolgen ernstiger kunnen zijn bij mensen die een verzwakt immuunsysteem hebben of aan chronische ziekten lijden: met name kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en patiënten met Kreeft.

Bewustwording van deze potentiële risico’s die verbonden zijn aan deze onschuldige dagelijkse handeling is een eerste stap op weg naar een betere hygiëne. Het doel is uiteraard om uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen te behouden door de verspreiding van bacteriën en infecties van verschillende oorsprong te verminderen.

Laten we samen actie ondernemen voor netheid

U kunt deze gevaren beter het hoofd bieden door een paar eenvoudige regels te hanteren om de verspreiding ervan te beperken. Zo kunnen we onze mobiele telefoon zo goed mogelijk behouden, zonder al deze onnodige risico’s te lopen.

Dus de volgende keer dat u in de verleiding komt om uw smartphone op het toilet te gebruiken, doe dat dan niet! De beste manier om uw gezondheid en die van de mensen om u heen te beschermen, is door bepaalde schone gewoonten buiten deze intieme ruimte te handhaven. Hoewel technologie een belangrijk onderdeel van ons leven is, zijn er immers altijd momenten en plaatsen waar technologie niet thuishoort.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Deze vreselijke dagelijkse gewoonte die we allemaal hebben, is erger dan je toilet likken