Gebruik dit product dat we allemaal in huis hebben om meubels te beschermen tegen kattenklauwen!

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Ben je het beu dat je kat aan je meubels plukt? Bent u op zoek naar een effectieve en economische oplossing om uw meubels te beschermen? Ontdek hoe dit product dat we allemaal in huis hebben, kan helpen voorkomen dat uw kat aan uw meubels krabt. Test deze eenvoudige truc om op te zetten en zeer zuinig, je zult ons later dankbaar zijn!

Redenen waarom katten meubels krabben

Voordat u oplossingen implementeert om te voorkomen dat uw kat aan uw meubels krabt, is het essentieel om te begrijpen waarom hij dit gedrag aanneemt. Over het algemeen krabben katten meubels om:

bescherm meubels tegen kattenklauwen
bescherm meubels tegen kattenklauwen
 • Markeer hun territorium: katten hebben klieren tussen hun kussentjes die feromonen afgeven wanneer ze aan een voorwerp krabben,
 • Hun klauwen scherpen: door te krabben kunnen katten de oppervlaktelaag van hun klauwen verwijderen en ze scherp houden.
 • Strek hun spieren: door te krabben rekken katten hun spieren en pezen, vooral die van hun voorpoten,
 • Druk hun stress of verveling uit: als uw kat gestrest of verveeld is, kan hij stoom afblazen door aan uw meubels te krabben.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Waarom aluminiumfolie gebruiken tegen kattenkrabben?

Aluminiumfolie is een goedkope en eenvoudig te installeren oplossing om je meubels te beschermen. Inderdaad, de meeste katten houden niet van het contact van aluminiumfolie met hun pootjes. Bovendien kan het geluid dat het papier maakt wanneer het verfrommeld is, ervoor zorgen dat ze niet aan je meubels krabben.

Houd katten uit de buurt van je meubels met aluminiumfolie

Om te voorkomen dat uw kat uw meubels aanvalt, hoeft u alleen de plekken waar hij gewoonlijk krabt af te dekken met aluminiumfolie. U kunt het papier op meubels plakken of gewoon op horizontale oppervlakken leggen, zoals werkbladen of stoelen van stoelen.

katten krabben op meubels
katten krabben op meubels

Pas echter op dat u geen dubbelzijdig plakband gebruikt: Er kunnen kleverige resten op meubels achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. Ze kunnen ook schadelijk zijn voor uw kat als hij ze inslikt terwijl hij aan zijn pootjes likt.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Alternatieven voor aluminiumfolie

Als je aluminiumfolie lelijk vindt of als je kat er geen bezwaar tegen heeft, zijn hier enkele andere oplossingen om je meubels te beschermen:

 • Gebruik kunststof krasbeschermers: deze zelfklevende beschermers zijn speciaal ontworpen om uw meubels te beschermen tegen krassen,
 • Installeer een krabpaal: door uw kat een plek te bieden waar hij vrij kan krabben, beperkt u het risico dat hij uw meubels aanvalt,
 • Leid uw kat op: leer hem om niet aan uw meubels te krabben door kordaat te reageren wanneer u hem op heterdaad betrapt en door hem te feliciteren wanneer hij zijn krabpaal gebruikt.

Enkele aanvullende tips om kattenkrabben op je meubels te voorkomen

Hier zijn enkele aanbevelingen om te voorkomen dat uw kat aan uw meubels krabt:

Lees ook:  De kunst van gekookte eieren: 3 smakelijke recepten om uw maaltijden in een handomdraai te transformeren
hoe meubels te beschermen tegen kattenklauwen
hoe meubels te beschermen tegen kattenklauwen
 • Onderhoud de klauwen van uw kat regelmatig: regelmatig trimmen van de klauwen van uw kat kan haar helpen minder de behoefte te voelen om te krabben,
 • Bied hem verschillende soorten krabpalen aan: sommige katten geven de voorkeur aan krabpalen van sisal, terwijl andere katten van golfkarton houden. Door uw kat verschillende opties aan te bieden, vergroot u de kans dat hij ze zal gebruiken in plaats van uw meubels,
 • Plaats krabpalen in de buurt van meubels: om uw kat aan te moedigen zijn krabpaal te gebruiken, plaatst u deze in de buurt van het meubilair waar hij vroeger aan krabde,
 • Overweeg omgevingsverrijking: houd uw kat bezig met speelgoed en activiteiten om verveling en stress te beperken, factoren die ervoor kunnen zorgen dat hij aan meubels krabt.

Door deze tips te volgen en aluminiumfolie te gebruiken, zou je je meubels effectief moeten kunnen beschermen tegen de klauwen van je kat. Onthoud dat geduld en doorzettingsvermogen de sleutel zijn tot het veranderen van het gedrag van uw huisdier.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Gebruik dit product dat we allemaal in huis hebben om meubels te beschermen tegen kattenklauwen!