Het geheim van hotels, zodat de badkamer altijd geurig is

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

In een hotel zijn de netheid en hygiëne van de badkamer essentieel. Een smetteloze, aangenaam ruikende badkamer kan het verschil maken voor een hotelverblijf. Wat is het geheim van hotels om de badkamer altijd lekker te laten ruiken? Hier zijn enkele tips die door deze etablissementen worden gebruikt om een ​​onvergetelijke reukervaring te garanderen.

Professionele schoonmaakproducten

Voor het reinigen van vloeren, wastafels, douches en zelfs toiletten doen hotels een beroep hoogwaardige professionele reinigingsproducten, vaak minder bekend bij het grote publiek. Deze producten zorgen niet alleen voor een onberispelijke netheid, maar laten ook een aangename en langdurige geur achter in de badkamer.

Geconcentreerde wasmiddelen

In tegenstelling tot producten die in supermarkten worden verkocht, hebben geconcentreerde wasmiddelen een krachtige formule, waardoor u de meest hardnekkige vlekken en resten kunt verwijderen. Hotels kiezen vaak multifunctionele wasmiddelen, geschikt voor gebruik op verschillende oppervlakken en apparatuur. Hierdoor kunnen ze geld besparen en tegelijkertijd een onberispelijk resultaat garanderen.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Desinfectiemiddelen

Omdat badkamers een plek zijn waar bacteriën en ziektekiemen zich kunnen ontwikkelen, worden er dagelijks ontsmettingsmiddelen gebruikt door het schoonmaakpersoneel. Deze producten elimineren effectief bacteriën terwijl ze een frisse en aangename geur die enkele uren duurt.

Het geheim van hotels, zodat de badkamer altijd geurig is
Het geheim van hotels, zodat de badkamer altijd geurig is

De geheimen van het elimineren van geuren

Voor een badkamer die altijd fris is, moet u ook veel aandacht besteden aan ventilatie om eventuele nare geurtjes in deze vochtige ruimte goed te kunnen afvoeren. Hotels beschikken vaak over efficiënte materialen:

  1. Natuurlijke ventilatie: Hotels geven de voorkeur aan ruimtes met een raam dat naar buiten gericht is, zodat de lucht voortdurend wordt ververst en ongewenste geuren worden geëlimineerd.
  2. Gecontroleerde mechanische ventilatie (VMC): In badkamers zonder ramen installeren hotels ventilatorsystemen om de lucht te laten circuleren en geuren te verwijderen. Ze zijn meestal verbonden met een timer die automatisch wordt geactiveerd bij gebruik van de douche of het toilet.
Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Het gebruik van geurabsorbeerders

Om de sfeer in de badkamer verfrissend te houden, kunnen hotelmanagers hun gasten voorzien van geurabsorberende middelen, die meestal in de buurt van toiletten of vuilnisbakken worden geplaatst. Ze helpen onaangename geuren te neutraliseren en helpen een geurige sfeer te behouden.

Geurabsorberende parels

Deze kleine bolletjes, vaak gekleurd, vangen slechte geuren op die in de lucht hangen. Ze zijn niet giftig en milieuvriendelijk. Eenmaal verzadigd, vervangt u ze eenvoudig en zorgt voor een nieuw gevoel van frisheid in de badkamer.

Zakjes met actieve kool

Actieve kool staat bekend om zijn absorberende eigenschappen. Het wordt verkregen uit grondstoffen zoals hout, kokosnootschalen of zelfs fruitpeulen en is effectief in het opvangen van de moleculen die verantwoordelijk zijn voor geuren. Hotels kunnen daarom kleine zakjes actieve kool in de badkamer hebben staan ​​om een ​​aangename en geurloze sfeer te garanderen.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Natuurlijke tips voor een fris en delicaat parfum

Naast professionele schoonmaakproducten en ventilatiesystemen gebruiken hotels ook natuurlijke methoden om hun badkamers te geuren. Hier zijn enkele eenvoudige en economische tips:

  • Druppels etherische olie: Een paar druppels etherische olie van lavendel, eucalyptus of citroen, verstandig geplaatst op een kiezelsteen, een douchemat of een glazen pot, zorgen voor een discrete en geruststellende geur.
  • Boeket verse bloemen: Bloemen zijn niet alleen voor gemeenschappelijke ruimtes of slaapkamers. Een mooi boeket in de badkamer, met subtiel geurende bloemen zoals rozen of fresia’s, zorgt voor een aangename sfeer en decoreert de ruimte.
  • Kokend water en zuiveringszout: Om aanhoudende geurtjes te elimineren en de gootstenen grondig te ontgeuren, kunnen hotels regelmatig kokend water gemengd met een paar lepels zuiveringszout door de afvoer gieten.

Dankzij de specifieke professionele vaardigheden om grondig schoon te maken, de juiste apparatuur en natuurlijke tips kunnen hotels ervoor zorgen dat hun badkamers altijd schoon en geurig zijn om de verblijfservaring van hun gasten te verbeteren.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Het geheim van hotels, zodat de badkamer altijd geurig is