Hier is de langste treinreis ter wereld: 18755 km spooravontuur

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Reizen in trein hebben altijd liefhebbers van ontdekking en avontuur gefascineerd en aangetrokken. Als u een van degenen bent die graag op de rails reist, zult u zeker geïnteresseerd zijn in deze recordreis van 18755 kilometer. Deze unieke ervaring vervoert passagiers over verschillende continenten om hen kennis te laten maken met gevarieerde landschappen en rijke culturen.

Een uitzonderlijke route die Portugal met Singapore verbindt

Het startpunt van deze fascinerende reis is de stad Porto, Portugal. Van daaruit moet u het Europese spoorwegnet gebruiken om Hendaye te bereiken, een Franse gemeente aan de Frans-Spaanse grens. Tijdens het eerste deel van de reis heeft u dan al landschappen kunnen bewonderen die typisch zijn voor West-Europa.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Door Frankrijk en Duitsland

Binnen Frankrijk is het de TGV Atlantique-lijn die moet worden gebruikt om Parijs te bereiken voordat hij doorgaat naar Straatsburg en Frankfurt dankzij het Duitse hogesnelheidsnetwerk. Met deze route kunt u profiteren van de snelheid van treinen tot 300 kilometer/uur.

Reis door Oost-Europa en Rusland

De volgende stap is om Moskou te bereiken via Warschau, Minsk en Smolensk. De ontdekking van de landschappen van Oost-Europa en Rusland wordt vervolgens aan reizigers aangeboden, evenals de ontmoeting met de lokale bevolking en hun tradities.

Hier is de langste treinreis ter wereld: 18755 km spooravontuur
Hier is de langste treinreis ter wereld: 18755 km spooravontuur

De reis gaat verder op de legendarische Trans-Siberische spoorlijn

Eenmaal aangekomen in Moskou beginnen de passagiers aan een epische reis aan boord van de beroemde Trans-Siberische trein. Deze laatste doorkruist Russisch grondgebied over een indrukwekkende afstand van 9.289 kilometer en verbindt Moskou in ongeveer zeven dagen met Vladivostok. Dit deel van de reis biedt de mogelijkheid om adembenemende panorama’s te bewonderen: boreale bossen, met sneeuw bedekte bergen, immense steppen en majestueuze meren.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Tussenstop aan het legendarische Baikalmeer

Om ten volle te kunnen genieten van hun ervaring op de Trans-Siberische spoorlijn, wordt reizigers aangeraden een tussenstop te maken bij het Baikalmeer, een echt natuurlijk juweeltje in het zuiden van Siberië. Met een leeftijd van meer dan 25 miljoen jaar is het het oudste en diepste meer ter wereld en staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Van Trans-Mongools tot Trans-Mantsjoerijs: Mongolië en China ontdekken

Passagiers vervolgen hun treinreis en nemen vervolgens de Trans-Mongool die Ulaanbaatar, de Mongoolse hoofdstad, met Peking verbindt en de Gobi-woestijn doorkruist. Het avontuur gaat verder in Noord-China met de Trans-Mantsjoerische trein die prachtige streken doorkruist, zoals het Grote Khingan-gebergte en de vruchtbare vallei van de rivier de Amoer.

Adembenemende landschappen en culturele stops in het Middenrijk

De Chinese reis biedt reizigers prachtige landschappen en stelt hen in staat een onmetelijk historisch en cultureel erfgoed te ontdekken. Ze kunnen de Verboden Stad in Beijing bezoeken, de beroemde terracotta krijgerssculpturen in Xian aanschouwen of de natuurlijke schoonheid van de boeddhistische grotten van Datong en Longmen bewonderen.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Op weg naar Zuidoost-Azië: de laatste stap richting Singapore

Na het doorkruisen van China gaat het spoorwegavontuur verder naar Singapore, het eindpunt van de reis. Om dit te doen, moet u gebruik maken van het Maleisische spoorwegnet en door Kuala Lumpur reizen voordat u de Zuidoost-Aziatische eilandstaat bereikt.

Samenvatting: een buitengewone reis en een onvergetelijke ervaring

Tijdens deze buitengewone reis konden reizigers niet minder dan bezoeken 10 verschillende landen en legt bijna 19.000 kilometer af. Maar afgezien van de cijfers zijn het de menselijke en culturele ervaringen die in de hoofden van de passagiers getekend blijven. Een epische reis om te vertellen over de forums Of op Redditom dit unieke avontuur te delen met andere treinliefhebbers en ontdekkingen buiten de gebaande paden!

Guinness Book of Records, hier is de langste treinreis ter wereld – beschikbaar zonder fouten of missers volgens de reguliere procedure – en heeft een totale afstand van 22.871 km.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hier is de langste treinreis ter wereld: 18755 km spooravontuur