Hier zijn de 3 dingen die je nooit in de tuin moet zetten om te voorkomen dat je ratten aantrekt

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Ratten zijn bekende plagen die voor ernstige problemen in onze tuinen kunnen zorgen. Ze hebben het vermogen om groenten, fruit en bloemen te vernietigen, wat kan leiden tot een teleurstellende oogst en frustratie voor de tuinman. Om te voorkomen dat deze ongewenste dieren worden aangetrokken en om een ​​gezonde tuin te behouden, zijn hier drie dingen die u niet in uw tuin mag plaatsen.

1. Voedselverspilling

Het is essentieel om al het voedselafval op de juiste manier weg te gooien om te voorkomen dat ratten zich erdoor aangetrokken voelen. Deze kleine knaagdieren zijn vooral dol op bepaalde soorten voedsel, zoals groenten, wortels, aardappelen of zelfs pompoenHet is dus belangrijk om deze voedingsmiddelen buiten het bereik van ratten te houden.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Tips voor het beheren van voedselverspilling

 1. Gesloten vuilnisbakken: gebruik goed gesloten vuilnisbakken om te voorkomen dat ratten toegang krijgen tot huishoudelijk afval.
 2. Regelmatig ophalen: Zorg ervoor dat je regelmatig afval en afval in je tuin opruimt om te voorkomen dat ratten onderdak of voedsel vinden.
 3. Aparte compost: Als u compost in uw tuin heeft, probeer deze dan op een afgelegen en goed afgesloten plaats te plaatsen om te voorkomen dat ratten er in de buurt komen.

2. Vogelvoeders

Vogelvoeders worden vaak gebruikt om onze gevederde vrienden aan te trekken en te voeden. Ze kunnen echter ook een bron van aantrekkingskracht voor ratten. Deze laatste voeden zich soms met zaden die op de grond zijn gevallen of proberen zelfs rechtstreeks op de feeder te klimmen om zichzelf te helpen.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?
Hier zijn de 3 dingen die je nooit in de tuin moet zetten om te voorkomen dat je ratten aantrekt
Hier zijn de 3 dingen die je nooit in de tuin moet zetten om te voorkomen dat je ratten aantrekt

Vogelvoeders onderhouden zonder ratten aan te trekken

 • Gebruik ongediertebestendige modellen: Veel feedermodellen zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat knaagdieren toegang krijgen tot de zaden.
 • Beveiligingen installeren: plaats barrières of bewakers rond de voederbakken, zodat ratten er niet naar toe kunnen klimmen.
 • Regelmatig schoonmaken: was de voerbakken regelmatig om te voorkomen dat ratten door de geur worden aangetrokken.
 • Kies locatie: Plaats voerbakken uit de buurt van heggen, muren of bomen waar ratten gemakkelijk toegang toe kunnen hebben.

3. Voorwerpen die als schuilplaats kunnen dienen

Om zichzelf te beschermen tegen roofdieren en slecht weer, zoeken ratten naar comfortabele en veilige plekken om te schuilen. Een rommelige of slecht onderhouden tuin kan een probleem zijn ideale schuilplaats voor dit ongedierte. Door een paar eenvoudige stappen te nemen, kunt u voorkomen dat er leefgebieden worden gecreëerd waar ze zich kunnen vestigen.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Elimineer potentiële schuilplaatsen voor ratten

 1. Houd de randen vast: Vermijd het achterlaten van voorwerpen die schuilplaatsen voor ratten kunnen vormen, zoals stapels hout of takken, in de buurt van muren of de vloer.
 2. Regelmatig onderhoud: Maai het gazon regelmatig en snoei de heggen om te voorkomen dat uw tuin te dicht wordt en de vorming van nesten voor knaagdieren bevordert.
 3. Verwijder vuil: Ruim uw tuin op van afval, gevallen bladeren en ander vuil dat plekken kan bieden waar ratten zich kunnen verstoppen.
 4. Opslag: Zorg ervoor dat u uw gereedschap, uitrusting en materialen op de juiste manier opbergt om te voorkomen dat ratten een huis vinden waar ze niet zouden moeten zijn.

Door deze tips in de praktijk te brengen, kunt u de kans verkleinen dat u ratten naar uw tuin lokt. Als u echter al een rattenplaag opmerkt, is het essentieel om snel actie te ondernemen om deze te elimineren. Aarzel niet om een ​​beroep te doen op professionals of gebruik ongediertebestrijdingsoplossingen om uw tuin te beschermen en uw gemoedsrust te garanderen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hier zijn de 3 dingen die je nooit in de tuin moet zetten om te voorkomen dat je ratten aantrekt