Hoe houd je duiven weg van je balkon met zelfgemaakte en natuurlijke insectenwerende middelen?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Duiven kunnen zorgen voor hygiëneproblemen, geluidsoverlast en zelfs de structuur van uw balkon beschadigen. In dit artikel zullen we ontdekken hoe je duiven van je balkon kunt verwijderen met zelfgemaakte en natuurlijke insectenwerende middelen.

Zelfgemaakte insectenwerende middelen om duiven op afstand te houden

Er zijn verschillende eenvoudige en effectieve methoden om zelfgemaakte insectenwerende middelen te maken om duiven weg te houden van uw balkon. Hier zijn een paar :

hoe je duiven weghoudt van je balkon
hoe houd je duiven weg van je balkon?
 • Huishoudazijn: Azijn heeft een sterke, zure geur waar duiven niet van houden. U kunt azijn puur of verdund met water spuiten op oppervlakken waar duiven meestal landen. Het is raadzaam om de operatie regelmatig te herhalen om de effectiviteit ervan te garanderen.
 • Essentiële oliën : Essentiële oliën zoals eucalyptus, pepermunt en citroen hebben afstotende eigenschappen voor duiven. Meng een paar druppels van deze oliën in een spuitfles met water en spray dit op de favoriete plekjes van de duiven. Herhaal de toepassing elke week om hun afstotende effect te behouden.
 • Zwarte zeep: Zwarte zeep kan ook gebruikt worden als duivenafweermiddel. Meng een eetlepel vloeibare zwarte zeep met een liter water en spuit dit mengsel op je balkon. Duiven hebben een hekel aan de geur van zeep en zullen daarom niet op je balkon neerstrijken.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Andere tips om duiven weg te houden van je balkon

Naast zelfgemaakte insectenwerende middelen zijn er nog andere tips om te voorkomen dat er duiven op je balkon komen:

natuurlijke methodes om duiven weg te houden
natuurlijke methodes om duiven weg te houden
 1. Reflecterende objecten: Reflecterende voorwerpen kunnen duiven afschrikken. U kunt stukjes spiegel, cd’s of metalen strips op uw balkon plaatsen om reflecties te creëren die de duiven storen.
 2. Anti-duivenspikes: Anti-duivenpinnen zijn apparaten die u aan de randen van uw balkon kunt bevestigen om te voorkomen dat duiven landen. Ze zijn over het algemeen eenvoudig te installeren en zijn te vinden in de meeste bouwmarkten.
 3. Strakke draad: Het uitrekken van een dunne plastic of roestvrijstalen draad een paar centimeter boven oppervlakken waar duiven gewoonlijk landen, kan hen ervan weerhouden zich daar te vestigen. De draad moet strak genoeg zijn om hun gewicht te weerstaan ​​en ze uit balans te brengen als ze erop proberen te landen.
Lees ook:  De kunst van gekookte eieren: 3 smakelijke recepten om uw maaltijden in een handomdraai te transformeren

Natuurlijke insectenwerende middelen om duiven op afstand te houden

Naast zelfgemaakte insectenwerende middelen kun je ook natuurlijke insectenwerende middelen gebruiken om duiven van je balkon te verjagen. Natuurlijke insectenwerende middelen hebben het voordeel dat ze milieuvriendelijk en onschadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Hier zijn enkele voorbeelden :

oplossingen om duiven weg te houden van balkons
oplossingen om duiven weg te houden van balkons
 • Afstotende planten: Bepaalde planten zoals lavendel, rozemarijn of pepermunt staan ​​bekend om hun afwerende werking op duiven. Je kunt deze aromatische kruiden in potten op je balkon planten om ze weg te houden.
 • Paprika’s: Hete pepers zijn een andere natuurlijke manier om duiven af ​​te weren. Je kunt het op je balkon planten of een oplossing van geplette peper en water spuiten op oppervlakken waar duiven meestal landen.
 • Duivenafweersprays: Er zijn insectenwerende sprays speciaal ontwikkeld om duiven weg te houden. Deze producten zijn vaak op basis van essentiële oliën of andere natuurlijke ingrediënten en kunnen rechtstreeks worden aangebracht op plaatsen waar duiven komen.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van duivenafweermiddelen

Wanneer u zelfgemaakte of natuurlijke insectenwerende middelen gebruikt om duiven weg te houden van uw balkon, is het belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen:

 1. Volg de aanbevolen doseringen: Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid insectenwerende middelen, omdat dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken voor u en uw omgeving.
 2. Let op kinderen en huisdieren: Sommige stoffen die als insectenwerende middelen worden gebruikt, kunnen schadelijk zijn voor jonge kinderen en huisdieren. Zorg ervoor dat ze niet in direct contact komen met deze producten.
 3. Test eerst op een klein gebied: Voordat u een zelfgemaakt of natuurlijk afweermiddel op uw balkon gebruikt, moet u het eerst op een klein gebied testen om te controleren of het geen nadelige reacties veroorzaakt (sterke geuren, vlekken, enz.).

Tot slot zijn er verschillende methodes om duiven weg te houden van je balkon met zelfgemaakte en natuurlijke insectenwerende middelen. Experimenteer gerust met verschillende oplossingen om de oplossing te vinden die het beste bij uw situatie past.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe houd je duiven weg van je balkon met zelfgemaakte en natuurlijke insectenwerende middelen?