Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment déverrouiller votre téléphone si vous avez oublié le code pin ?

Tegenwoordig is het beveiligen van uw mobiele telefoon is een onmisbare gewoonte geworden. Onder de verschillende beschikbare opties, de pincode is een van de meest gebruikte methodes. Soms vergeten we deze kostbare sesam echter wel eens. In dit artikel leest u hoe u uw telefoon kunt ontgrendelen als u de pincode bent vergeten.

Houd de pukcode bij de hand

DE PUK-code (Personal Unblocking Key) is een unieke identificatiecode van acht cijfers die uw simkaart ontgrendelt wanneer deze is vergrendeld na drie mislukte pogingen om de pincode in te voeren. Hier volgen de stappen die u moet volgen om uw PUK-code te vinden en te gebruiken:

Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?
Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?
 1. Controleer de ondersteuning : De PUK-code staat meestal op de plastic houder waarin uw SIM-kaart zich bevond toen deze werd geleverd. Als u deze hebt bewaard, raadpleegt u deze om uw PUK-code te vinden.
 2. Neem contact op met uw aanbieder : Kunt u het medium met uw PUK-code niet vinden, neem dan contact op met de klantenservice van uw telefoonoperator. Hij kan je je code geven nadat hij je identiteit heeft geverifieerd.
 3. Voer de PUK-code in : Nadat de PUK-code is opgehaald, voert u deze in op uw telefoon om uw SIM-kaart te ontgrendelen. U kunt dan een nieuwe pincode kiezen.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Telefoon resetten

Als u uw PUK-code niet kunt krijgen of als deze niet werkt, moet u dit overwegen reset je telefoon. Houd er echter rekening mee dat bij deze methode alle gegevens op uw telefoon worden gewist (contacten, foto’s, applicaties…). Hier is hoe:

 1. Controleer de compatibiliteit : Zorg ervoor dat uw telefoon kan worden gereset zonder dat u de pincode hoeft in te voeren. Modellen en besturingssystemen verschillen per merk, dus neem contact op met de fabrikant van je telefoon.
 2. Maak een back-up van uw gegevens : Vergeet niet een back-up te maken van uw belangrijke gegevens (foto’s, contacten, notities, enz.) op een computer of een cloudservice voordat u uw telefoon reset.
 3. Ga verder met resetten : Afhankelijk van uw telefoonmodel kan de methode enigszins variëren. Raadpleeg de gebruikershandleiding of de officiële website van de fabrikant voor de specifieke procedure voor uw apparaat.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Voorbeeld voor Android-smartphones

Volg deze stappen om een ​​Android-smartphone te resetten:

 • Zet je telefoon uit
 • Houd de knoppen “Volume +” en “Power” tegelijkertijd ingedrukt totdat het Android-logo op het scherm verschijnt
 • Gebruik de volumetoetsen om door het menu te navigeren en selecteer “Wipe data/factory reset” door op de aan/uit-knop te drukken
 • Bevestig de reset door “Ja – verwijder alle gebruikersgegevens” te kiezen
 • Selecteer “Systeem nu opnieuw opstarten” om uw telefoon opnieuw op te starten.

Voorbeeld voor iPhones

Om een ​​iPhone te resetten, volgt u de volgende procedure:

 • Verbind je iPhone met een computer waarop iTunes draait
 • Open iTunes en zorg ervoor dat het up-to-date is
 • Houd tegelijkertijd de knoppen “Home” (of “Volume -” voor modellen zonder Home-knop) en “Power” ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt en laat vervolgens de Power-knop los terwijl u de Home- of Volume-knop ingedrukt houdt
 • Wanneer iTunes uw iPhone in de herstelmodus detecteert, kiest u “Herstellen” om te beginnen met resetten.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Gebruik een app van derden

Als laatste redmiddel kunt u proberen een app van derden om je telefoon te ontgrendelen. Er zijn verschillende apps op de markt die beweren dat ze je apparaat kunnen ontgrendelen zonder dat je een pincode nodig hebt. Houd echter rekening met de mogelijke beveiligingsrisico’s voor uw gegevens en zorg ervoor dat u een betrouwbare en veilige applicatie kiest.

Kortom, als u uw pincode bent vergeten, zijn er verschillende oplossingen voor u beschikbaar: de PUK-code gebruiken, uw telefoon resetten of zelfs een applicatie van derden gebruiken. Bekijk gerust deze verschillende opties om weer toegang te krijgen tot uw mobiele telefoon en zorg ervoor dat u de methode kiest die het beste bij uw situatie past.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Hoe ontgrendel je je telefoon als je de pincode bent vergeten?