Maak met deze tips je eigen effectieve, ecologische en zuinige afwasmiddel

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment fabriquer son liquide vaisselle soi-même

Moe van de chemicaliën in commerciële afwasvloeistoffen? U wilt kiezen voor een natuurlijker alternatief, ecologisch en economisch? Het is tijd om erachter te komen hoe je je eigen zelfgemaakte afwasmiddel kunt maken. Met deze eenvoudige en snelle oplossing om voor te bereiden, kunt u dit doen verminder uw impact op het milieu aanzienlijk en bespaar geld op uw begroting.

De essentiële ingrediënten voor een effectief en natuurlijk afwasmiddel

Om een ​​hoogwaardig, zelfgemaakt afwasmiddel te maken, is hier de lijst met ingrediënten die u kunt verkrijgen:

Hoe maak je je eigen afwasmiddel
Hoe maak je je eigen afwasmiddel?
 • Natriumcarbonaat : Een component met meerdere eigenschappen die geuren absorbeert, zacht reinigt en ontvet.
 • witte azijn : Een zeer krachtige natuurlijke reiniger en desinfectiemiddel dat een glanzend en streeploos oppervlak achterlaat.
 • Zwarte zeep : Een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product met uitstekende reinigende en ontvettende eigenschappen.
 • Water: het essentiële element om de andere ingrediënten te verdunnen en te mengen.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Het makkelijke en snelle recept voor zelfgemaakt afwasmiddel

Volg deze eenvoudige stappen om uw milieuvriendelijke afwasmiddel te bereiden:

 1. Verwarm wat water : Vul een pan met ongeveer 1 liter water en verwarm deze.
 2. Voeg zuiveringszout toe : Roer 2 eetlepels zuiveringszout door het hete water en meng goed tot het volledig is opgelost.
 3. Voeg witte azijn toe : Giet vervolgens 250 ml witte azijn in de pan en meng voorzichtig. Pas op, het mengsel gaat een beetje schuimen.
 4. Voeg zwarte zeep toe : Voeg ten slotte 2 eetlepels vloeibare zwarte zeep toe aan de bereiding en meng goed om een ​​homogeen mengsel te verkrijgen.
 5. Laat afkoelen en doe over in een fles : Laat je zelfgemaakte afwasmiddel afkoelen voordat je het in een pompfles of een schone lege fles giet. U kunt een trechter gebruiken om het gieten gemakkelijker te maken.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?
Maak je eigen afwasmiddel
Maak je eigen afwasmiddel

Tips om je zelfgemaakte afwasmiddel te verbeteren

Wil je je ecologische afwasmiddel personaliseren? Hier zijn enkele tips om het aan te passen aan uw behoeften:

Parfumeer je afwasmiddel op natuurlijke wijze

Om uw afwasmiddel een aangename en gepersonaliseerde geur te geven, kunt u een paar druppels etherische oliën toevoegen. Citroen, lavendel of pepermunt: kies het aroma dat bij je past en giet 10 tot 20 druppels in de bereiding zodra deze afgekoeld is.

Versterk de ontvettingskracht

Als je zelfgemaakte afwasmiddel een boost nodig heeft om hardnekkig vet af te breken, voeg dan gewoon een eetlepel zuiveringszout toe. Dit natuurlijke bestanddeel versterkt de werking van zwarte zeep en zuiveringszout om de hardnekkigste vette resten te verwijderen.

Verzacht water voor een streeploze spoeling

Als uw water bijzonder hard is, kan het na het afspoelen witte vlekken op uw vaat achterlaten. Om dit probleem op te lossen, kunt u overwegen een eetlepel natriumpercarbonaat aan uw zelfgemaakte afwasmiddel toe te voegen. Dit natuurlijke ingrediënt werkt als een waterontharder en maakt het afspoelen van je keukengerei gemakkelijker.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Waarom zelf afwasmiddel maken?

Het gebruik van een ecologisch, zelfgemaakt afwasmiddel heeft verschillende voordelen:

 • Milieubescherming : Door natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten te gebruiken, help je de watervervuiling en de productie van plastic afval te verminderen.
 • De gezondheid van uw gezin : Door te kiezen voor een afwasmiddel zonder chemicaliën, beperkt u het risico op allergieën en huidirritaties die verband houden met de irriterende stoffen die aanwezig zijn in industriële formules.
 • De gerealiseerde besparingen : De ingrediënten die nodig zijn om dit zelfgemaakte afwasmiddel te maken, zijn niet duur en kunnen in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Dit vermindert uw uitgaven aan huishoudelijke producten.

Wacht niet langer, onderneem actie en probeer nu dit eenvoudige en effectieve recept om uw vaat schoon te maken met respect voor het milieu en uw huid!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Maak met deze tips je eigen effectieve, ecologische en zuinige afwasmiddel