Netflix: het delen van accounts kan doorgaan met deze geheime tip

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Velen van jullie gebruiken Netflix en deel uw account met vrienden of familieleden. Lange tijd was dit geen probleem, maar onlangs maakte het platform bekend dat het overweegt om het delen van accounts te beëindigen in een poging de veiligheid te verbeteren. Er is echter een geheime truc die dit delen toch mogelijk maakt. In dit artikel onthullen we deze tip en de stappen die je moet volgen om met een gerust hart te blijven genieten van je favoriete content op Netflix.

De regels voor het delen van Netflix-accounts begrijpen

Voordat we tot de kern van de zaak komen, is het essentieel om de regels voor het delen van accounts van Netflix te begrijpen. Het platform biedt drie soorten abonnementen:

 • Met het Basisabonnement kijk je tegelijkertijd op één scherm, zonder de mogelijkheid tot delen.
 • Het Standaardabonnement waarmee gelijktijdig gebruik op twee schermen mogelijk is en dus gedeeld kan worden met één persoon.
 • Het Premium abonnement biedt de mogelijkheid om voor maximaal vier personen samen te kijken dankzij de functionaliteit van vier schermen tegelijk.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Afhankelijk van het gekozen abonnement is het delen van Netflix-accounts dus volledig legaal en toegestaan. Maar wees voorzichtig: dit delen mag alleen gebeuren tussen mensen die onder hetzelfde dak wonen.

Netflix: het delen van accounts kan doorgaan met deze geheime tip
Netflix: het delen van accounts kan doorgaan met deze geheime tip

De redenen achter de wens van Netflix om het delen van accounts te beperken

Als Netflix probeert het delen van accounts te beperken, niet alleen om economische redenen. Het platform wil namelijk ook de veiligheid van zijn gebruikers versterken en hen bewust maken van de potentiële risico’s die verbonden zijn aan het delen van wachtwoorden. Dit omvat met name:

 • Digitale identiteitsdiefstal: door uw identiteitsgegevens te delen met iemand buiten uw huishouden, loopt u het risico dat deze op frauduleuze wijze worden gebruikt.
 • Onbedoelde openbaarmaking van persoonlijke informatie: Sommige gegevens, zoals de kijkgeschiedenis, kunnen door andere gebruikers worden bekeken via het delen van accounts.
 • Uw account hacken: een kwaadwillende persoon kan misbruik maken van de toegang tot uw account om uw gegevens te wijzigen of ongeautoriseerde acties uit te voeren.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

De pogingen van Netflix om het delen van accounts te blokkeren

Om deze risico’s tegen te gaan en gebruikers verder aan te moedigen zichzelf te beschermen, heeft Netflix onlangs de implementatie getest van een verificatiesysteem dat voorkomt dat het delen van accounts buiten de familiekring plaatsvindt. Dit systeem bestaat uit het versturen van een validatiecode per e-mail of sms telkens wanneer u inlogt op een nieuw toestel. Dus als iemand zijn account met een derde partij probeert te delen, heeft die persoon de code nodig om toegang te krijgen tot Netflix.

De geheime truc om de beperkingen voor delen te omzeilen

Nu je de context rond dit probleem begrijpt, is het tijd om de geheime tip te onthullen om ondanks de voorgestelde beperkingen je Netflix-account te blijven delen. Volg deze stappen zorgvuldig:

 1. Begin met het maken van meerdere profielen voor uw account, één voor elke gebruiker die uw abonnement deelt. Dit helpt onderscheid te maken tussen verschillende kijkgeschiedenissen en ongepaste aanbevelingen te voorkomen.
 2. Kies veilige en verschillende wachtwoorden voor elke gebruiker. Zorg er ook voor dat u deze informatie niet op onveilige sites of in apps bewaart.
 3. Gebruik beveiligde services voor het delen van toegang om uw inloggegevens met andere groepsleden te delen. Deze tools zorgen ervoor dat alleen de juiste persoon toegang krijgt tot de informatie.
 4. Wijzig regelmatig het hoofdwachtwoord voor uw Netflix-account. Deze actie helpt het risico op piraterij te beperken.
Lees ook:  De kunst van gekookte eieren: 3 smakelijke recepten om uw maaltijden in een handomdraai te transformeren

Extra voorzorgsmaatregelen om te overwegen

Om een ​​optimaal en veilig gebruik van uw Netflix-account tijdens het delen te garanderen, volgen hier enkele aanvullende voorzorgsmaatregelen:

 • Vergroot het bewustzijn onder andere gebruikers de risico’s die gepaard gaan met het delen van identificatiegegevens en het belang van de bescherming van persoonlijke gegevens.
 • Beperk het aantal mensen waarmee u uw account deelt. Hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe groter de risico’s worden.
 • Controleer regelmatig de toegang tot uw account vanuit het gedeelte ‘Account’ op Netflix. Daar kun je controleren of er geen verdachte verbindingen plaatsvinden en eventuele verdachte activiteiten indien nodig aan Netflix melden.
 • Geef uw wachtwoord nooit door per bericht of e-mail : kies een veilig kanaal zodat uw gegevens niet in verkeerde handen vallen.

Door deze tips te volgen, zou je je Netflix-account moeten kunnen blijven delen zonder bang te hoeven zijn voor de beperkingen die door het platform zijn gepland. Aarzel niet om andere gebruikers te herinneren aan de regels die zijn opgesteld om een ​​optimaal en veilig gebruik van uw gemeenschappelijk abonnement te garanderen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Netflix: het delen van accounts kan doorgaan met deze geheime tip