Ontdek waarom steeds meer mensen kaneel op hun deuren stoppen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Misschien heb je deze rare trend van het aanbrengen van kaneel op deuren al opgemerkt of gehoord. Het blijft terrein winnen en lijkt veel volgers over de hele wereld te hebben overtuigd. Maar wat zijn deze redenen die zoveel mensen ertoe aanzetten dit ritueel met kaneel toe te passen? Decodering van dit fenomeen in dit artikel.

Kaneel, een veelzijdige specerij

Allereerst is het goed om de vele voordelen van kaneel te onthouden. Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, heeft deze kostbare specerij al lang onze keukens en onze smaakpapillen veroverd met zijn unieke en heerlijke smaak. Kaneel wordt ook gewaardeerd om zijn vele geneeskrachtige eigenschappen: het is rijk aan antioxidanten en helpt daarbij reguleren de bloedsuikerspiegelheeft versterk het immuunsysteem en heeft voordelen voor de spijsvertering. Maar kaneel is niet beperkt tot onze maaltijden en onze lichamelijke gezondheid; het is ook al eeuwenlang een essentieel onderdeel van veel traditionele en spirituele rituelen.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

De oorsprong van de praktijk van kaneel op deuren

Het ritueel van kaneel op deuren gaat ver terug in de geschiedenis. Kaneel werd inderdaad door verschillende culturen gebruikt vanwege zijn beschermende en zuiverende eigenschappen.

Een erfenis uit het oude Egypte

De eerste sporen van kaneel in rituelen dateren uit het oude Egypte, waar het werd gebruikt bij de samenstelling van heilige parfums en bij het balsemen. Kaneel werd er ook mee geassocieerd goddelijke bescherming, vooral in de context van de godin Isis, die regeerde over gezondheid, liefde en magie. Vervolgens werd het gebruikt als wierook in tempels om de aanwezigheid van de goden op te roepen en hun aanwezigheid op deuren en andere alledaagse voorwerpen te herinneren.

Ontdek waarom steeds meer mensen kaneel op hun deuren stoppen
Ontdek waarom steeds meer mensen kaneel op hun deuren stoppen

Aziatische invloed

Kaneel komt oorspronkelijk uit Azië, dus het is geen wonder dat het gebruik ervan diep geworteld is in dit deel van de wereld. In bepaalde Chinese of Indiase culturen wordt kaneel geassocieerd met verschillende goden en neemt het een belangrijke plaats in religieuze ceremonieen. In China wordt kaneelschors vaak gemengd met andere ingrediënten om wierookstokjes te creëren die worden gebruikt om zijn beschermende en zuiverende krachten vrij te geven.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Vandaag: een modern symbool van bescherming en welvaart

Hoewel de oorsprong van de praktijk enkele millennia teruggaat, zien de hedendaagse volgelingen dit ritueel als een middel om hun huis te beschermen en geluk en succes aan te trekken. Hier zijn de belangrijkste redenen die het succes van dit ritueel over de hele wereld en generaties verklaren:

  1. Bescherming tegen negatieve energieën. Kaneel staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen, en door het op deuren te plaatsen, creëert het een beschermende barrière die voorkomt dat negatieve energieën het huis binnendringen.
  2. De aantrekkingskracht van welvaart. Veel culturen beschouwen kaneel als de kracht om rijkdom en succes aan te trekken. Het plaatsen van kaneel op de deur symboliseert het verwelkomen van deze zegeningen in iemands leven.
  3. Een warme sfeer. Naast de spirituele en symbolische deugden geeft kaneel een zeer aangename geur af. De geur omhult het huis en creëert een warme en gastvrije sfeer.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Hoe het te doen: enkele eenvoudige en effectieve methoden

Nu we hebben gezien waarom zoveel mensen zich laten verleiden door dit ritueel, volgen hier enkele ideeën om het bij u thuis toe te passen:

  • Poeder of stok : Je kunt kaneelpoeder gebruiken of in de vorm van stokjes om op je deur te plaatsen. Om dit te doen, hangt u eenvoudig een kaneelstokje met een lint of plaatst u een beetje kaneelpoeder boven of aan de zijkanten van uw deur.
  • In etherische olie : Als u de voorkeur geeft aan olfactorische en minder zichtbare deugden, kan etherische olie van kaneel een goed compromis zijn. Plaats eenvoudig een paar druppels op de deur of het kozijn om een ​​geschikte symbolische barrière te creëren.
  • In energiespray : Een andere mogelijkheid is om een ​​mengsel van water, essentiële kaneelolie en andere krachtige ingrediënten te bereiden die je regelmatig op je deur kunt spuiten om de bescherming te behouden en positieve energie aan te trekken.

Als jij ook overtuigd bent van deze eeuwenoude praktijk, aarzel dan niet om deze verschillende methoden uit te proberen. Houd er echter rekening mee dat dit noodzakelijk is vernieuw de kaneel regelmatig om de doeltreffendheid ervan te garanderen en de voordelen ervan bij u thuis te behouden. Dus, ben je klaar om je deur te besprenkelen met dit magische kruid?

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Ontdek waarom steeds meer mensen kaneel op hun deuren stoppen