Waarom moet je per se een bolletje aluminiumfolie in je vaatwasser doen?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Heb je ooit gehoord van het putten van een bal Aluminiumfolie in uw afwasmachine ? Zo niet, dan staat u op het punt een truc te ontdekken die een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop u uw bestek afwast. In dit artikel gaan we onderzoeken waarom deze methode wordt gebruikt en enkele handige tips delen om het meeste uit deze truc te halen.

Waarom aluminiumfolie gebruiken in je vaatwasser?

Er zijn verschillende redenen waarom u in de verleiding kunt komen om aluminiumfolie in uw vaatwasser te gebruiken, hier zijn er een paar:

Waarom aluminiumfolie in de vaatwasser doen
Waarom aluminiumfolie in de vaatwasser doen?
  • Verminder witte vlekken op glazen en bestek: Kalkaanslag is vaak de oorzaak van de witte vlekken die ontstaan ​​op uw glazen en bestek na het doorlopen van de vaatwasser. Door aluminiumfolie te gebruiken, kunnen de ionen in het water een wisselwerking aangaan met die in het metaal, waardoor deze afzettingen worden voorkomen en uw bril gaat sprankelen.
  • Bespaar geld en respecteer het milieu : Door aluminiumfolie in uw vaatwasser te gebruiken, hoeft u geen regenereerzout en ontkalker meer te gebruiken. Dit bespaart geld en vermindert uw impact op het milieu.
  • Prestatie verbeteren van de vaatwasser: Aluminiumfolie kan de algehele prestatie van uw apparaat helpen verbeteren door de vorming van kalkaanslag te voorkomen, die leidingen kan verstoppen en na verloop van tijd hun efficiëntie kan verminderen.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Hoe gebruik je aluminiumfolie in je vaatwasser?

Om van de voordelen van aluminiumfolie te genieten, hoef je alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen:

  1. Knip een stuk aluminiumfolie af : Neem een ​​vel aluminiumfolie en snijd een stuk van ongeveer 30 cm lang.
  2. Maak een bal van de aluminiumfolie : Verfrommel het stuk aluminiumfolie tot een bal die iets kleiner is dan de grootte van een tennisbal.
  3. Plaats de foliebal in de vaatwasser : Plaats bij het inladen van uw vaatwasser de bal aluminiumfolie in het onderste gedeelte van het apparaat, in de buurt van de bestekmand. Zorg ervoor dat het de sproeiarmen of de toegang tot wasproducten niet blokkeert.
  4. Voer het wasprogramma uit zoals gewoonlijk : Het is niet nodig om de parameters van uw gebruikelijke wasprogramma te wijzigen. De foliebal zal tijdens het hele proces zijn werk doen.
  5. Vervang de foliebal : De prestaties van de foliebal kunnen na verloop van tijd afnemen, dus het wordt aanbevolen om deze regelmatig te vervangen om de best mogelijke resultaten te garanderen. Een keer per maand zou genoeg moeten zijn voor de meeste huizen.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?
Een rol aluminiumfolie
Een rol aluminiumfolie

Aanvullende tips voor het optimaliseren van het gebruik van aluminiumfolie

Hier zijn enkele aanvullende tips die u zullen helpen het meeste uit deze truc te halen:

Spoel de borden af ​​voordat u ze in de vaatwasser plaatst

Hoewel de vaatwasser is ontworpen om voedselresten te verwijderen, is het altijd het beste om de vaat snel af te spoelen voordat u deze in de machine plaatst. Dit voorkomt dat voedsel aan bestek en borden blijft kleven, waardoor het werk van de vaatwasser en folie efficiënter wordt.

Gebruik een wasmiddel van goede kwaliteit

Het kiezen van het juiste afwasmiddel is essentieel voor het verkrijgen van de best mogelijke resultaten bij het afwassen. Ga voor een gerenommeerd merk en volg de instructies van de fabrikant om het product goed te doseren.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen
De truc van aluminiumfolie in de vaatwasser
De truc van aluminiumfolie in de vaatwasser

Leeg het vaatwasserfilter regelmatig

Het filter van uw vaatwasser is ontworpen om etensresten op te vangen die tijdens het wasprogramma afbreken. Om te voorkomen dat deze resten de prestaties van uw apparaat verminderen, is het belangrijk om het filter minstens één keer per maand te legen en schoon te maken.

Probeer verschillende formaten en locaties van folieballen

Afhankelijk van de grootte, het merk en het model van uw vaatwasser, moet u mogelijk de grootte van de foliebal of de locatie ervan aanpassen voor het beste resultaat. Voel je vrij om te experimenteren om erachter te komen wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Door deze tips te volgen en een schep aluminiumfolie in je afwasroutine te verwerken, pluk je de vruchten van deze eenvoudige maar effectieve truc. Je bestek en andere gebruiksvoorwerpen glanzen als nooit tevoren, en je bespaart ook geld en helpt het milieu.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Waarom moet je per se een bolletje aluminiumfolie in je vaatwasser doen?