Whatsapp: de ingenieuze tip om iemands berichten onopgemerkt te lezen

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

De WhatsApp-applicatie is voor veel gebruikers snel een favoriet communicatiemiddel geworden. Het programma biedt inderdaad een eenvoudige en intuïtieve service, maar hoe zit het met de vertrouwelijkheid van de rellen? Wist je dat dat zo is tips om een ​​bericht te lezen zonder een spoor achter te laten ? In dit artikel bieden wij u verschillende methoden aan waarmee u door uw berichten kunt bladeren zonder dat uw gesprekspartner merkt dat er naar hem is geluisterd.

De basis: blauwe vinkjes begrijpen en meldingen lezen

Om de tips die zullen volgen volledig te begrijpen, is het eerst nodig om te onthouden hoe de indicatoren lezen op WhatsApp en hun betekenis:

 • Een grijs vinkje : Het bericht is succesvol verzonden vanaf uw telefoon.
 • Twee grijze vinkjes : het bericht is ontvangen op de telefoon van de ontvanger, maar nog niet gelezen.
 • Twee blauwe vinkjes : het bericht is gelezen door de ontvanger.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Deze indicatoren kunnen soms een bron van ongemak zijn voor degenen die willen profiteren van een zekere discretie bij het lezen van hun berichten. Gelukkig zijn er tips om dit systeem te omzeilen en ieders gemoedsrust te behouden. Laten we enkele van deze methoden bekijken.

Whatsapp: de ingenieuze tip om iemands berichten onopgemerkt te lezen
Whatsapp: de ingenieuze tip om iemands berichten onopgemerkt te lezen

Optie 1: leesbevestigingen uitschakelen

De eenvoudigste en meest radicale methode: deactiveer de blauwe vinkjes

Om te voorkomen dat uw gesprekspartners op de hoogte worden gesteld wanneer u hun berichten heeft gelezen, biedt WhatsApp een optie om leesbevestigingen uit te schakelen. Hier leest u hoe u het moet doen:

 1. Open de WhatsApp-applicatie en ga naar “ Instellingen“.
 2. Selecteer “ Rekening“.
 3. Druk op ” Vertrouwelijkheid“.
 4. Verwijder het vinkje uit het vakje “ Lees de ontvangstbewijzen“.

Houd er echter rekening mee dat als u voor deze optie kiest, Ook kunt u niet zien of uw eigen berichten door uw correspondenten zijn gelezen. Bovendien heeft dit geen invloed op leesbevestigingen voor groepschats of audioberichten.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Optie 2: Gebruik het meldingenpaneel om discreet uw berichten te lezen

Een slimme en snelle methode: lees berichten van het notificatiepaneel

Een andere effectieve methode om een ​​bericht te lezen zonder dat uw gesprekspartner het weet, is door gebruik te maken van de meldingsvenster van uw telefoon. Wanneer u een nieuw bericht ontvangt, verschijnt dit als een melding: u hoeft het alleen maar te doen lees de tekst direct uit deze melding, zonder dat u de WhatsApp-applicatie hoeft te openen. Zo blijft er geen spoor achter en weet niemand dat je het bericht hebt gelezen.

Deze methode heeft echter enkele beperkingen:

 • Het werkt alleen bij korte berichten: als de tekst te lang is, kun je hem niet in zijn geheel lezen.
 • Afbeeldingen en audioberichten kunnen op deze manier niet worden bekeken.
 • Sommige meldingen verdwijnen na een bepaalde tijd: het is dan aan te raden deze snel te raadplegen.

Optie 3: Verbreek de internetverbinding voordat u een bericht opent

Een effectieve maar iets restrictievere oplossing: schakel over naar de vliegtuigmodus of deactiveer mobiele data en wifi-verbinding

Door je internetverbinding uit te zetten voordat je WhatsApp opent, kun je bovendien discreet je berichten lezen. Dit komt omdat wanneer een telefoon niet met het netwerk is verbonden, de applicatie geen afspeelinformatie kan verzenden. Hier leest u hoe u het moet doen:

 1. Zet uw telefoon in de vliegtuigmodus of schakel mobiele data en wifi handmatig uit.
 2. Open de WhatsApp-applicatie en lees het/de betreffende bericht(en).
 3. Sluit de applicatie volledig af door deze vanuit applicatiebeheer af te sluiten (niet simpelweg door op de “home”-knop te drukken).
 4. Activeer uw internetverbinding opnieuw.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Met deze methode kunt u uw berichten bekijken zonder dat de blauwe vinkjes verschijnen. Het vereist echter wat meer bewerkelijke handelingen en kan minder praktisch zijn in het dagelijks gebruik.

Optie 4: Gebruik een app van derden om verwijderde berichten te herstellen en te lezen

Voor ervaren gebruikers: specifieke toepassingen om de ‘bericht gezien’-indicaties te omzeilen

Er zijn ook applicaties van derden die de mogelijkheid bieden om verwijderde of ongelezen berichten op WhatsApp te herstellen en te lezen. Deze tools werken over het algemeen door ontvangen meldingen te scannen om ze op te slaan en later te kunnen raadplegen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze apps: zorg ervoor dat ze afkomstig zijn van vertrouwde bronnen en controleer de vereiste machtigingen voordat u ze op uw telefoon installeert. Bovendien is hun effectiviteit niet gegarandeerd en zijn ze niet altijd compatibel met alle versies van de berichtentoepassing.

Met verschillende tips kun je iemands berichten op WhatsApp lezen zonder opgemerkt te worden. Elk van deze methoden heeft zijn voor- en nadelen – de keuze zal dus afhangen van uw prioriteiten en comfortniveau op het gebied van privacy. Hoe dan ook laten deze oplossingen zien dat we kunnen profiteren van de functies van WhatsApp terwijl we toch enige controle over ons privéleven behouden.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Whatsapp: de ingenieuze tip om iemands berichten onopgemerkt te lezen