WhatsApp: de weinig bekende truc om te weten onder welke naam uw contacten u hebben geregistreerd

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Comment connaître le nom sous lequel vos amis vous ont enregistré sur WhatsApp 

WhatsApp is een van de populairste berichten-apps ter wereld. Hiermee kunnen gebruikers in contact blijven met vrienden, familie en collega’s via sms, spraak- en video-oproepen. Het is normaal dat gebruikers meerdere contacten hebben op WhatsApp en het is normaal dat je je afvraagt ​​onder welke naam of bijnaam deze mensen ons in hun telefoon hebben opgeslagen.

Namen in WhatsApp

In WhatsApp is je gebruikersnaam meestal gebaseerd op de naam die je hebt ingevoerd bij het aanmaken van je account of de naam die is gekoppeld aan je telefoonnummer op je apparaat. Dat betekent echter niet noodzakelijk dat dit de naam is die uw contacten u zien in hun chatlijst.

Hoe u de naam weet waaronder uw vrienden u op WhatsApp hebben opgeslagen
Hoe weet je de naam waaronder je vrienden je op WhatsApp hebben opgeslagen?

Elke gebruiker kan inderdaad een andere naam toewijzen aan zijn contacten op zijn eigen telefoon.. Dus zelfs als u met uw volledige naam op uw eigen apparaat bent geregistreerd, hebben uw vrienden u mogelijk een bijnaam of een andere variant van uw naam in hun telefoonboek gegeven.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Hoe weet je onder welke naam je contacten je hebben opgeslagen?

Jammer genoeg, er is geen waterdichte manier om precies te weten onder welke naam elk van uw contacten u op WhatsApp heeft geregistreerd. Desalniettemin zijn er enkele trucs die u een idee kunnen geven van hoe u wordt geïdentificeerd onder hun contacten.

1. Vraag het direct aan uw contacten

De eenvoudigste manier om erachter te komen op welke naam u bij een vriend bent geregistreerd, is door het hem gewoon te vragen. Dit kan in een informeel gesprek of per bericht op WhatsApp. Dit kan ook een gelegenheid zijn om bijnamen die je elkaar geeft te bespreken en grappige verhalen te delen over hoe je aan deze namen bent gekomen.

2. Gebruik WhatsApp-groepen

Een andere truc om een ​​idee te krijgen van de naam waaronder je bij bepaalde contacten staat ingeschreven is om observeer hun gedrag in WhatsApp-groepen. Als je in een groep zit met gemeenschappelijke vrienden, kunnen ze naar je verwijzen met de naam die ze in hun telefoon hebben opgeslagen.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Deze methode heeft echter verschillende beperkingen. Om te beginnen werkt het alleen als je vrienden expliciet je naam vermelden in hun berichten. Aan de andere kant kunnen ze een algemene bijnaam gebruiken die niet noodzakelijkerwijs degene is die ze aan uw contactpersoon in hun telefoon hebben toegewezen.

WhatsApp: hoe u kunt achterhalen onder welke naam uw contacten u hebben opgeslagen
WhatsApp: hoe u kunt achterhalen onder welke naam uw contacten u hebben opgeslagen

3. Analyseer nummerwijzigingsmeldingen

Wanneer een gebruiker zijn telefoonnummer wijzigt op WhatsApp, stuurt de app meestal een melding naar mensen met wie ze recentelijk gesprekken hebben gevoerd. In dit bericht WhatsApp stelt ontvangers op de hoogte van het nieuwe nummer en toont hen de naam die aan dat contact is gekoppeld op hun apparaat.

Deze methode werkt uiteraard alleen als een van je contacten ook daadwerkelijk van nummer wisselt. Ook kan de naam die in de melding wordt weergegeven, de naam zijn die is gekoppeld aan uw WhatsApp-account en niet degene waarmee u bij die persoon bent geregistreerd.

De grenzen van privacy op WhatsApp

Het is belangrijk om in acht te nemen dat WhatsApp hecht veel belang aan de bescherming van de persoonsgegevens en privacy van haar gebruikers.. Daarom geeft de applicatie geen directe toegang tot de namen die door uw contacten aan uw telefoonnummer zijn toegewezen.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Deze maatregel is bedoeld om gênante of tegenstrijdige situaties te voorkomen die zouden kunnen voortvloeien uit de ontdekking van een ongepaste of weinig vleiende bijnaam. Aan de andere kant betekent het ook dat je genoegen moet nemen met indirecte en mogelijk onzekere methoden om te proberen de naam te achterhalen waaronder je bij je vrienden op WhatsApp bent geregistreerd.

Wat te onthouden van deze truc

Hoewel er geen betrouwbare manier is om erachter te komen hoe uw contacten uw naam precies hebben geregistreerd op WhatsApp, zijn er enkele trucs die u kunt gebruiken om een ​​idee te krijgen van hoe u wordt geïdentificeerd onder hun contacten:

  • Vraag het direct aan je vrienden
  • Observeer hun gedrag in WhatsApp-groepen
  • Analyseer nummerwijzigingsmeldingen

Houd er echter rekening mee dat deze methoden beperkingen hebben en u niet altijd een nauwkeurig antwoord zullen geven. Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat waar het in een vriendschappelijke of professionele relatie om gaat, de kwaliteit van de uitwisselingen en interacties is, en niet de naam waaronder je bent geregistreerd op WhatsApp.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: de weinig bekende truc om te weten onder welke naam uw contacten u hebben geregistreerd