WhatsApp: hoe een simpele klik op een ingesloten link de applicatie op Android kan laten crashen?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert
Un lien piégé qui fait planter WhatsApp

Gebruikers van whatsappen op android moet waakzaam zijn in het licht van een nieuw probleem dat de beroemde berichtentoepassing teistert. Een simpele kwaadaardige link circuleert en kan aanzienlijke storingen veroorzaken voor degenen die erop klikken. Ontdek de details van deze bug en hoe u deze kunt voorkomen.

Een ingesloten link die WhatsApp crasht

Sinds enkele dagen circuleert er een vreemde link op WhatsApp die de stabiliteit van de applicatie op Android-smartphones bedreigt. Door op deze kwaadaardige link te klikken, kunnen gebruikers zien dat hun applicatie crasht en niet meer goed werkt. Deze bug treft voornamelijk Android-versies van de app, maar ook andere besturingssystemen kunnen worden getroffen.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays
Een ingesloten link die WhatsApp crasht
Een ingesloten link die WhatsApp crasht

Hoe de gevaarlijke link te herkennen

Deze boobytrap-link wordt meestal verzonden door een contact of groep waartoe u behoort. Het kan de vorm hebben van een verkorte URL, zoals vaak in dit soort gevallen. Om te voorkomen dat u in de val loopt, is het raadzaam om niet op links te klikken waarvan u de herkomst niet zeker weet, ook al komen ze uit uw contacten.

De gevolgen van het klikken op de link

Door op de kwaadaardige link te klikken, crasht de WhatsApp-applicatie onmiddellijk en wordt deze onbruikbaar. Het is dan nodig om de smartphone opnieuw op te starten om de applicatie weer te laten werken, maar dit is niet altijd voldoende. In sommige gevallen moesten gebruikers WhatsApp verwijderen en vervolgens opnieuw installeren om de normale functionaliteit te herstellen.

De redenen achter deze bug

Hoewel het nog steeds moeilijk is om de exacte oorsprong van dit probleem te bepalen, worden er door de experts verschillende hypothesen genoemd. Onder hen :

  • Schadelijke code ingebed in de link die misbruik maakt van een beveiligingsprobleem in de applicatie of het besturingssysteem.
  • Een denial of service (DDoS)-aanval gericht op het verzadigen van de servers van WhatsApp.
  • Een simpele programmeerfout in de applicatie zelf.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Wat de oorzaak van deze bug ook isis het essentieel voor gebruikers om waakzaam te blijven en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om hun gegevens en applicatie te beschermen.

Hoe te beschermen tegen dergelijke problemen
Hoe te beschermen tegen dergelijke problemen

Hoe te beschermen tegen dergelijke problemen

Om te voorkomen dat u in de val loopt van deze kwaadaardige links en andere potentiële bedreigingen, volgen hier enkele tips:

  1. Regelmatig bijwerken uw WhatsApp-applicatie en uw besturingssysteem om te profiteren van de nieuwste beveiligingsupdates.
  2. Klik niet op links waarvan u niet zeker weet of ze afkomstig zijn, zelfs niet als ze afkomstig zijn van uw contacten. Aarzel niet om de afzender om bevestiging te vragen alvorens te klikken.
  3. Gebruik een kwaliteitsantivirus op uw smartphone om mogelijke bedreigingen te detecteren en te blokkeren.
  4. Zorg ervoor dat de beveiligingsinstellingen van uw smartphone correct zijn geconfigureerd en ingeschakeld.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

WhatsApp: een applicatie die vaak het doelwit is van hackers

Dit is niet de eerste keer dat WhatsApp het slachtoffer is van bugs of kwaadaardige aanvallen. De instant messaging-applicatie, die wereldwijd meer dan twee miljard gebruikers heeft, is inderdaad regelmatig het doelwit van hackers die misbruik willen maken van de beveiligingsfouten.

Belangrijke precedenten

We herinneren ons met name de Pegasus-spyware, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf NSO Group, die smartphones infecteerde door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in WhatsApp in 2019. Meer recentelijk, in februari 2021, trof een bug bepaalde gebruikers door hen te verhinderen toegang te krijgen tot hun berichten en hun contactlijst.

De noodzaak van verhoogde waakzaamheid

Geconfronteerd met deze terugkerende bedreigingen, is het essentieel voor WhatsApp-gebruikers om waakzaam te blijven en alle nodige maatregelen te nemen om hun gegevens en hun applicatie te beschermen. Door het bovenstaande advies op te volgen, zet u de kansen aan uw kant om onaangename verrassingen te voorkomen.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: hoe een simpele klik op een ingesloten link de applicatie op Android kan laten crashen?