WhatsApp kan nu op meerdere smartphones tegelijk gebruikt worden! Hoe kunt u profiteren van deze nieuwe functie?

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

WhatsApp, de populaire instant messaging-app, heeft onlangs aangekondigd dat het nu mogelijk is om hetzelfde account op meerdere telefoons te gebruiken. Deze langverwachte functie verbetert de gebruikerservaring en maakt het gemakkelijker om hun gesprekken vanaf verschillende apparaten te beheren.

De grote nieuwigheid van WhatsApp

Door deze nieuwe functie uit te rollen, kunnen gebruikers hun WhatsApp-account op maximaal vier apparaten tegelijk gebruiken, waaronder verschillende smartphones. Voorheen was het alleen mogelijk om de applicatie via een webbrowser op één telefoon, tablet of computer te gebruiken. Met deze update werkt elke verbonden telefoon onafhankelijk terwijl berichten en media tussen hen worden gesynchroniseerd.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?
WhatsApp kan nu op meerdere smartphones tegelijk gebruikt worden
WhatsApp bruikbaar op meerdere apparaten

De voordelen van meerdere apparaten

  • Krijg toegang tot uw gesprekken vanaf verschillende telefoons zonder dat u de verbinding met de andere hoeft te verbreken.
  • Synchroniseer berichten en media tussen telefoons, zodat een gesprek kan worden voortgezet waar u was gebleven.
  • Krijg toegang tot een betere gebruikerservaring dankzij de mogelijkheid om verschillende applicaties of services op verschillende apparaten te gebruiken.

Hoe de functie voor meerdere apparaten op WhatsApp inschakelen?

Om van deze nieuwe functie te profiteren, is het noodzakelijk om de nieuwste versie van de WhatsApp-applicatie te hebben op alle telefoons die je wilt gebruiken. Hier is hoe:

1. Update WhatsApp

Controleer of je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd op elk van uw telefoons. Zo niet, ga dan naar Google Play Store (voor Android) of App Store (voor iOS) en update de app.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen
WhatsApp gebruiken op meerdere smartphones
WhatsApp gebruiken op meerdere smartphones

2. Schakel meerdere apparaten in

  • Open de WhatsApp-applicatie op uw hoofdtelefoon (de telefoon waarop uw account al is gekoppeld).
  • Ga naar “Instellingen” > “Gekoppelde apparaten”.
  • Klik op “Nog een apparaat toevoegen”.
  • Scan de QR-code die verschijnt met het secundaire apparaat waaraan je je WhatsApp-account wilt toevoegen.
  • Nadat de QR-code is gescand, volgt u de instructies om de installatie te voltooien.

3. Beheer en ontkoppel gekoppelde apparaten

Om de apparaten waarop je WhatsApp gebruikt te beheren of om uit te loggen bij een apparaat, ga je opnieuw naar de app-instellingen en vervolgens naar ‘Gekoppelde apparaten’. Daar vindt u de lijst met telefoons die aan uw account zijn gekoppeld, evenals de mogelijkheid om ze los te koppelen.

Beveiliging en privacy met meerdere apparaten

Berichten die via WhatsApp worden verzonden en ontvangen, zijn altijd end-to-end versleuteld, zelfs als je meerdere telefoons gebruikt om toegang te krijgen tot je account. WhatsApp heeft ervoor gezorgd dat het privacy- en beveiligingsniveau van gebruikers niet in het gedrang komt met deze nieuwe functie. Het is dus mogelijk om meerdere smartphones te gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor de veiligheid van zijn gegevens.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

De mogelijkheid om WhatsApp op meerdere telefoons te gebruiken is een grote doorbraak voor de instant messaging-app. Met deze functie kunnen gebruikers optimaal profiteren van hun verschillende apparaten zonder zich zorgen te hoeven maken over het handmatig overdragen van hun gesprekken of het verbreken van de verbinding met het ene apparaat om toegang te krijgen tot het andere. Als je cross-device wilt proberen op WhatsApp, volg dan gewoon de stappen in dit artikel en geniet van deze nieuwe ervaring!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp kan nu op meerdere smartphones tegelijk gebruikt worden! Hoe kunt u profiteren van deze nieuwe functie?