WhatsApp: vind eenvoudig de geografische locatie van uw contacten met deze unieke tip

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Met miljoenen actieve gebruikers elke dag, WhatsAppen is een van de populairste berichten-apps ter wereld. Naast dat de gebruikers gemakkelijk en snel kunnen communiceren, biedt de applicatie ook verschillende functies die een betere monitoring en controle van de uitwisselingen mogelijk maken. Onder deze functionaliteiten vinden we met name het delen van iemands geografische positie. Volg onze tips en ontdek hoe je in een paar eenvoudige stappen de locatie van een contactpersoon op WhatsApp kunt achterhalen.

Methode 1: Locatie delen via chat

Het gebeurt allemaal direct in het privégesprek dat je hebt met je vriend of chatgroep. Dit kan met name handig zijn als u een bijeenkomst wilt organiseren of eenvoudigweg aanwijzingen wilt geven om een ​​specifieke locatie te vinden. Om dit te doen :

 1. Start eerst uw WhatsApp-applicatie op uw mobiele telefoon.
 2. Open het gesprek met de persoon of groep waarvan u de locatie wilt weten.
 3. Klik vervolgens op de bevestigingsknop (paperclipvorm) bevindt zich in het berichtinvoerveld.
 4. Druk op ” Plaats“. Er verschijnt een gegenereerd venster waarin u wordt gevraagd toegang tot uw locatie toe te staan. Valideer deze autorisatie om toegang te krijgen tot de volgende opties:
  • Deel uw locatie live: deze optie deelt uw huidige locatie en werkt deze regelmatig bij gedurende een door u gedefinieerde tijd (15 min, 1 uur of 8 uur). Hierdoor kan uw contactpersoon uw geografische locatie in realtime kennen.
  • Stuur uw locatie: Deze optie deelt alleen uw locatie op het exacte moment waarop u deze verzendt. Er zal achteraf geen automatische update plaatsvinden.
Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Wanneer u uw keuze heeft verzonden, uw contactpersoon kan uw geografische positie raadplegen vanuit zijn eigen interface, direct of met regelmatige tussenpozen, afhankelijk van de gekozen optie.

WhatsApp: vind eenvoudig de geografische locatie van uw contacten met deze unieke tip
WhatsApp: vind eenvoudig de geografische locatie van uw contacten

Methode 2: Een app van derden gebruiken om de locatie van een telefoonnummer te achterhalen

Hoewel het niet mogelijk is om de geografische locatie van een contactpersoon te kennen zonder hun directe toestemming via WhatsApp, zijn er applicaties van derden waarmee je dit alleen via hun mobiele telefoonnummer kunt doen. Het is echter belangrijk erop te wijzen dat deze praktijken als een schending van de privacy kunnen worden beschouwd en vaak illegaal zijn. Dat gezegd hebbende, hier zijn de stappen om dit type applicatie te gebruiken:

 1. Download de geselecteerde applicatie van uw gebruikelijke applicatiewinkel naar uw mobiele telefoon.
 2. Maak een account aan en/of log in met uw bestaande inloggegevens.
 3. Voer het telefoonnummer in van de persoon wiens geografische locatie u wilt weten.
 4. Wacht tot de app de benodigde informatie heeft verkregen en het resultaat op een kaart of een soortgelijk scherm weergeeft.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Deze apps werken doorgaans met behulp van beschikbare mobiele en GPS-gegevens, evenals informatie van telecomaanbieders. Ze geven niet noodzakelijkerwijs een 100% precieze locatie weer, maar kunnen wel een globaal beeld geven van de locatie van een bepaald contact.

Let op privacy en actuele regelgeving

We willen u eraan herinneren dat deze methoden toegang tot persoonlijke en gevoelige informatie over uw vriend met zich meebrengen. Zorg er dus voor dat u zich aan de wetten en lokale privacyregelgeving houdt voordat u een van deze toepassingen gebruikt om iemand te lokaliseren zonder diens toestemming.

Om de geografische locatie van een WhatsApp-contact te achterhalen, kunt u de in de app ingebouwde functionaliteit voor het delen van locaties gebruiken of de alternatieve opties verkennen voor het gebruik van apps van derden. Onthoud altijd dat u de privacy van anderen respecteert en houd bij uw handelingen altijd rekening met ethische en juridische grenzen.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: vind eenvoudig de geografische locatie van uw contacten met deze unieke tip