WhatsApp: zo kun je niet online verschijnen en onzichtbaar blijven, een weinig bekende tip

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Elke dag wisselen miljoenen gebruikers berichten uit op WhatsApp, terwijl ze soms hun online aanwezigheid geheim willen houden. Als u een van degenen bent die liever berichten leest zonder dat uw contacten weten dat u actief bent in de applicatie, dan is dit artikel iets voor u. Ontdek hier deweinig bekende tip voor niet online verschijnen En blijf onzichtbaar op WhatsApp.

Hoe werkt de status “online”?

Op WhatsApp, wanneer u verbonden bent met internet en de applicatie hebt geopend, verandert uw status automatisch in ” online“. Deze status verandert wanneer u de applicatie afsluit en verandert in “laatst gezien op (datum)”; Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om te voorkomen dat hun status wordt getoond om verschillende redenen, zoals het beschermen van hun privacy. Helaas was er tot nu toe geen methode om volledig onzichtbaar te worden op dit platform.

Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Ontdekking van de weinig bekende tip

We hebben een eenvoudige en effectieve oplossing gevonden om uw online status niet te tonen wanneer u WhatsApp gebruikt. Dit houdt eenvoudigweg in dat u overschakelt naar de vliegtuigmodus voordat u de app opent. Hier leest u hoe u het moet doen:

  1. Open uw systeeminstellingen en schakel de vliegtuigmodus in.
  2. Start de WhatsApp-app en blader door uw berichten.
  3. Als je klaar bent, sluit je de app en schakel je de vliegtuigmodus uit.

Dankzij deze truc zal uw status nooit zichtbaar zijn, omdat u volgens de servers van de applicatie niet gedurende de gehele duur van uw activiteit daarop met internet bent verbonden. Bovendien ontvangen uw contacten geen meldingen over uw aanwezigheid op WhatsApp.

WhatsApp: zo kun je niet online verschijnen en onzichtbaar blijven, een weinig bekende tip
WhatsApp: zo kun je niet online verschijnen en onzichtbaar blijven, een weinig bekende tip

Goed om te weten !

De blauwe dubbelcheck om berichten in het geheim te lezen

Merk ook op dat er een methode is om berichten te lezen zonder de blauwe dubbele controle weer te geven. De manipulatie is als volgt:

  1. Ga naar de WhatsApp-instellingen (tandwielpictogram) en ga vervolgens naar “Account”.
  2. Klik op ‘Privacy’ en schakel het vakje ‘Leesbevestiging’ uit.
Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Zo kunt u ontvangen berichten discreet lezen zonder dat de afzender weet dat u ze heeft bekeken. Let op: door deze functie uit te schakelen, ziet u ook niet de leesbevestiging van uw eigen verzonden berichten.

Hoe u ‘laatst online gezien’ kunt verbergen

Voor degenen die hun laatste verbindingstijd op WhatsApp niet willen weergeven, volgt u eenvoudigweg deze stappen:

  1. Ga naar de applicatie-instellingen.
  2. Ga naar het gedeelte ‘Account’ en selecteer vervolgens ‘Vertrouwelijkheid’.
  3. Klik op “Laatste verbindingstijd” en kies uit de beschikbare opties degene die het beste bij u past: Niemand, Mijn contacten of Iedereen.

Houd er echter rekening mee dat als u de optie “Niemand” kiest, u ook niet de laatste verbindingstijd van uw contacten kunt zien.

De grenzen van deze weinig bekende tip

Hoewel zeer praktisch, heeft deze oplossing toch enkele nadelen. U moet er zelfs rekening mee houden dat u de applicatie sluit voordat u de vliegtuigmodus deactiveert, anders verschijnt uw status als online. Bovendien betekent dit dat u, terwijl u zich in de vliegtuigmodus bevindt, niet kunt bellen of andere toepassingen kunt gebruiken waarvoor een internetverbinding nodig is.

Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Wanneer u zich in de vliegtuigmodus bevindt en een bericht verzendt, blijft het bericht bovendien wachten op verzending totdat u terugkeert naar de normale modus. U zult dus waakzaam moeten zijn als u dringende berichten wilt verzenden.

Hoewel er verschillende methoden zijn om je privacy op WhatsApp te behouden, blijft deze specifieke truc van de vliegtuigmodus de beste oplossing om onzichtbaar te blijven en niet online te verschijnen. Hiermee kunt u uw berichten discreet raadplegen zonder dat uw contacten op de hoogte worden gebracht van uw activiteit. Houd echter rekening met de beperkingen van deze methode voordat u deze toepast.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » WhatsApp: zo kun je niet online verschijnen en onzichtbaar blijven, een weinig bekende tip