Wis een rode wijnvlek in een handomdraai met deze eenvoudige, natuurlijke tip

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Het is vaak moeilijk om van een rode wijnvlek op kleding of huishoudlinnen. Dankzij een gemakkelijke en natuurlijke methode hoeft u zich echter geen zorgen meer te maken als er per ongeluk een glas rode wijn wordt gemorst. Ontdek deze geweldige techniek waarbij ingrediënten worden gebruikt die je waarschijnlijk al in huis hebt om ongewenste wijnvlekken te verwijderen.

Zuiveringszout: uw nieuwe bondgenoot tegen rode wijnvlekken

Je weet het misschien niet, maar natriumcarbonaat is een product met meerdere voordelen, zowel voor het onderhoud van uw huis als voor uw gezondheid. In dit specifieke geval gaan we de schurende en reinigende eigenschappen ervan gebruiken om een ​​rode wijnvlek snel en moeiteloos te verwijderen.

Benodigde ingrediënten:

 • Natriumcarbonaat
 • Koud water
 • Absorberend papier of schone doek

Methode:

 1. Als de rode wijnvlek nog nat is, absorbeer dan eerst de overtollige vloeistof onmiddellijk met absorberend papier of een schone doek. Druk niet te hard op de vlek om te voorkomen dat deze verder in de vezels verankert.
 2. Maak vervolgens een pasta door een beetje zuiveringszout te mengen met koud water. De consistentie moet behoorlijk dik zijn, zoals room.
 3. Breng deze pasta royaal aan op de rode wijnvlek en bedek het gehele oppervlak.
 4. Laat het minimaal 30 minuten inwerken, of langer als de vlek bijzonder hardnekkig is. De baking soda zal geleidelijk de kleur van de rode wijn absorberen.
 5. Schraap de gedroogde pasta voorzichtig af met een mes of een zachte borstel. Je zou moeten zien dat de rode wijnvlek verdwenen is, of in ieder geval veel minder zichtbaar.
 6. Was ten slotte het bevlekte kledingstuk of textiel volgens de instructies op het etiket, om eventuele laatste sporen van zuiveringszout en rode wijn te verwijderen.
Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Met deze snelle en natuurlijke methode kunt u uw favoriete kleding en textiel beschermen tegen vervelende rode wijnvlekken. Aarzel niet om de handeling indien nodig te herhalen, totdat u tevreden bent met het resultaat.

Wis een rode wijnvlek in een handomdraai met deze eenvoudige, natuurlijke tip
Wis een rode wijnvlek in een handomdraai met deze eenvoudige, natuurlijke tip

Witte wijn: een verrassende oplossing tegen rode wijnvlekken

In bepaalde situaties, met name tijdens een maaltijd buiten, waarbij u niet noodzakelijkerwijs toegang heeft tot zuiveringszout, kan het zijn dat de witte wijn komt u te hulp om een ​​rode wijnvlek te verwijderen. Dankzij de zuurgraad kan witte wijn de gekleurde pigmenten in rode wijn helpen oplossen.

Benodigde ingrediënten:

 • Witte wijn (of witte azijn als er geen fles witte wijn beschikbaar is)
 • Koud water
 • Absorberend papier of schone doek

Methode:

 1. Neem, net als bij de vorige techniek, eerst de overtollige rode wijn op met absorberend papier of een schone doek.
 2. Giet vervolgens witte wijn over de rode wijnvlek en zorg ervoor dat de vlek niet verder uitloopt. Laat het tien minuten staan ​​zodat de witte wijn kan reageren met de pigmenten van de rode wijn.
 3. Dep de vlek voorzichtig met ander absorberend papier of een schone doek om een ​​deel van de opgeloste pigmenten te verwijderen.
 4. Spoel het textiel af met koud water om de resterende witte en rode wijn te verwijderen.
 5. Voer ten slotte de gebruikelijke wasbeurt uit volgens de instructies op het etiket.
Lees ook:  Het geheim van oma om elke keer met succes een hardgekookt ei te koken

Hoewel deze techniek misschien vreemd lijkt, kan deze je echt redden in het geval van een onverwachte situatie waarin je geen zuiveringszout kunt bemachtigen. Houd er echter rekening mee dat dit mogelijk niet zo goed werkt als de eerste methode en dat herhaling nodig kan zijn om een ​​goed resultaat te krijgen.

Neem het voortouw door een paar eenvoudige acties te ondernemen

Hoewel deze tips zeer effectief kunnen zijn bij het verwijderen van rode wijnvlekken, is het nog steeds het beste om ze te voorkomen in plaats van te genezen. Hier zijn enkele aanbevelingen om deze ongemakken te voorkomen:

 • Als u met vrienden of familie dineert, plaats dan placemats of een tafelkleed om kwetsbare oppervlakken te beschermen.
 • Plaats uw glazen altijd zorgvuldig om het risico op morsen te beperken.
 • Om de flessen uit de verpakking te halen, houdt u ze stevig vast bij de nek en niet bij het lichaam.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Door deze paar goede reflexen toe te passen en deze natuurlijke methoden bij de hand te hebben om een ​​rode wijnvlek te verwijderen, kunt u dus in alle rust genieten van uw maaltijden en wijnproeverijen, zonder angst voor ongelukken.

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Wis een rode wijnvlek in een handomdraai met deze eenvoudige, natuurlijke tip