Zijn uw tegelvoegen zwart? Hier is de magische truc om ze er als nieuw uit te laten zien

Gepubliceerd op
door Lily Bekaert

Jouw tegel voegen een onaantrekkelijke zwarte kleur hebben gekregen en je wilt ze er als nieuw laten uitzien? Er bestaan ​​verschillende oplossingen om dit hardnekkige vuil te overwinnen zonder toevlucht te nemen chemische producten. Ontdek onze selectie natuurlijke tips voor het ontkalken, bleken en herstellen van uw vuile gewrichten.

Witte azijn: een must bij het ontkalken van voegen

DE witte azijn is een natuurlijk, ecologisch en economisch product dat wonderen zal verrichten in uw tegelvoegen. Meng om te beginnen een deel witte azijn met drie delen warm water in een spuitfles of bakje met een tuit. Breng deze oplossing rechtstreeks op kleine gewrichten aan en laat ongeveer 15 minuten inwerken. Gebruik vervolgens een gebruikte tandenborstel om te schrobben, waarbij u vooral op de donkerste plekken moet letten. Spoel ten slotte af met schoon water en droog af met een zachte doek.

Lees ook:  Waarom je 's avonds een teentje knoflook door je toilet moet spoelen?

Bonus: citroensap toevoegen om de effectiviteit te vergroten

Als uw gewrichten bijzonder dof of vuil zijn, kunt u een paar druppels toevoegen citroensap in uw mengsel van witte azijn en water. De zuurgraad van de citroen versterkt de ontkalkende en witmakende werking van witte azijn voor sprankelend schone gewrichten.

Tandpasta: een verrassende bondgenoot voor onberispelijke gewrichten

Je zou het niet vermoeden, maar de tandpasta is een uitstekend huishoudelijk product voor het reinigen van uw tegelvoegen. Doe een kleine hoeveelheid tandpasta op een gebruikte tandenborstel en boen de gewrichten voorzichtig met cirkelvormige bewegingen. Om de effectiviteit van deze tip te maximaliseren, laat u hem een ​​paar minuten zitten voordat u hem afspoelt met schoon water. U zult snel een verbazingwekkend witmakend effect op uw zwartgeblakerde of vergeelde gewrichten waarnemen.

Zijn uw tegelvoegen zwart?  Hier is de magische truc om ze er als nieuw uit te laten zien
Zijn uw tegelvoegen zwart? Hier is de magische truc om ze er als nieuw uit te laten zien

De dubbele werking van zuiveringszout en afwasmiddel

De alliantie van natriumcarbonaat En Afwasmiddel vormt een formidabel duo om het vuil dat zich op uw tegelvoegen heeft vastgezet te overwinnen. Hier leest u hoe u het moet doen:

  1. Giet 3 eetlepels zuiveringszout in een bakje.
  2. Voeg vervolgens 1 theelepel afwasmiddel toe en meng goed tot een gladde pasta ontstaat.
  3. Breng dit mengsel rechtstreeks op uw gewrichten aan met een gebruikte tandenborstel en wrijf zachtjes.
  4. Laat het ongeveer tien minuten intrekken voordat u het afspoelt met veel schoon water om resten te verwijderen.
Lees ook:  De essentiële rol van absorberende pads bij het verpakken van vleestrays

Dankzij deze tip zullen uw gewrichten niet alleen hun initiële zuiverheid terugkrijgen, maar zullen ze ook beschermd worden tegen nieuw vuil dankzij de beschermende film die het afwasmiddel achterlaat.

Natriumpercarbonaat en kleisteen: natuurlijke oplossingen voor onberispelijke voegen

DE natriumpercarbonaat is een krachtige natuurlijke vlekverwijderaar die op verschillende oppervlakken in uw huis kan worden gebruikt. Om uw tegelvoegen schoon te maken, strooit u eenvoudigweg percarbonaat frisdrank rechtstreeks op de aangetaste plekken en voegt u een beetje lauw water toe om een ​​pasta te vormen. Schrob vervolgens met een gebruikte tandenborstel en spoel af met schoon water.

Van zijn kant heeft de klei steen, ook wel witte klei of Sommières-aarde genoemd, heeft absorberende en ontsmettende eigenschappen waardoor het een uitstekende keuze is voor het reinigen van uw gewrichten. Maak een zachte doek licht vochtig, neem een ​​kleine hoeveelheid kleisteen en wrijf zachtjes met cirkelvormige bewegingen over de voegen. Daarna afspoelen met schoon water en drogen met absorberend papier of een droge doek.

Lees ook:  Aardappelkookwater: 3 ingenieuze manieren om het te recyclen

Zwarte zeep, grof zout en zuiveringszout: een winnend trio tegen vieze gewrichten

Om bijzonder hardnekkige gewrichten te overwinnen, is het mengsel van zwarte zeepvan grof zout en van natriumcarbonaat biedt een effectieve oplossing. Meng in een bakje 1 eetlepel van elk van deze ingrediënten en breng dit product met een gebruikte tandenborstel op je gewrichten aan. Laat het een paar minuten inwerken voordat u het zorgvuldig afspoelt met schoon water en afveegt met een zachte doek om onberispelijke voegen te herontdekken.

Deze verschillende tips geven u alle sleutels om uw zwartgeblakerde of vuile tegelvoegen weer tot leven te wekken, allemaal zonder gebruik te maken van chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu en uw gezondheid. Het is aan jou om degene te kiezen die het beste bij jouw situatie en de aard van je tegels past, en gelukkig schoonmaken!

Foto van auteur
Despre autor, Lily Bekaert
Ik ben geïnteresseerd in psychologie en besteed mijn tijd aan het zoeken naar nieuwe intellectuele uitdagingen om mijn geest te oefenen en tegelijkertijd te ontspannen.
Hoofdpagina » Levensstijl » Zijn uw tegelvoegen zwart? Hier is de magische truc om ze er als nieuw uit te laten zien